Görevden alınan başkanın yakınları silahlarla belediyeyi bastı

Görevden alınan başkanın yakınları silahlarla belediyeyi bastı
Görevinden alınan AKP’li Ceylanpınar Belediye başkanı Abdullah Aksak’ın yakınları ellerinde silahlarla belediye binasını basıp görevdeki belediye başkanını darp etti.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinin görevden alınan AKP'li belediye başkanı Abdullah Aksak’ın yeğenleri olduğu belirtilen kişiler silahlarla belediye binasını bastı. Olayda encümen kararı ile belediye başkanı seçilen Feyyaz Soylu’nun da darp edildiği ileri sürüldü. 

Yaşanan olayın ardından belediye bahçesine zırhlı araçlar eşliğinde gelen polisler, Aksak’ın akrabalarını belediye binasının dışına çıkarttı. Belediye binasının bahçesine Çevik Kuvvet ekipleri konuşlandırılırken, çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Belediye binasına silahlı baskının nedeni ise öğrenilemedi. 

Abdullah Aksak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AKP’den Ceylanpınar Belediye başkanı seçilmişti. Aksak, ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesi ile daha önceden hakkında verilen hüküm gereği görevden alınmıştı.

Aksak’ın görevden alınmasından bir ay sonra ise belediye meclis üyelerinin seçimi ile AKP’li Feyyaz Soylu belediye başkanlığına getirilmişti. (Mezopotamya Ajansı) 

Öne Çıkanlar