Cezaevinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Gezer'in ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı

Cezaevinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Gezer'in ölümüne dair yeni detaylar ortaya çıktı
Jiyan Tosun: 'Herkes hücreye geliyor ve o esnada müdahale edilmiyor, Garibe asılı halde bırakılıyor. Garibe kesinlikle intihara sürüklendi.'

Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve cezaevi gardiyanları tarafından fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalan Garibe Gezer dün şüpheli bir şekilde yaşamını yitrdi. Kocaeli Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Garibe'nin ön otopsisi için avukatları dahi beklenmemişti.

Garibe Gezer'in avukatlarından Jiyan Tosun, tutsaklardan edindikleri bilgi ve izlenimleri paylaştı. JINNEWS'de yer alan habere göre Tosun'un paylaştıkları bilgiler şöyle: 

"Öğlen yemeğinden sonra arkadaşları Garibe’nin dışarıdaki havalandırmadan görülebilen hücresine baktıklarında Garibe’nin yemeklerinin masanın üzerinde ve yenilmemiş olduğunu, Garibe’nin de hücre içerisinde olmadığını görüyorlar. Endişelenip hemen gardiyanlara haber veriyorlar, gardiyanlar gelip kapıyı açtıklarında ise Garibe’yi hücresinde asılı halde görüyorlar.

GARİBE'YE MÜDEHALE EDİLMEMİŞ, ASILI HALDE BIRAKILMIŞ

Yalnızca seslerden dolayı bir şeyler olduğunu anlayan tutsakların söylediklerin aktaran Tosun, hücreye tüm müdürler ve idarenin gelmesine rağmen Garibe’ye herhangi bir müdahale edilmediğinin altını çizdi. Tosun, "Herkes hücreye geliyor ve o esnada müdahale edilmiyor, Garibe asılı halde bırakılıyor. Kamera gelsin deniliyor, kamera gelene kadar da yine kimse Garibe’ye müdahale etmiyor" ifadelerini kullandı.

Avukat Tosun, Gezer'in eşyalarını 13 Aralık günü alacaklarını söyleyerek, Garibe’nin bir not bırakıp bırakmadığı veya başka bir eşyasının olup olmadığına dair bir bilgi edinemediklerini belirtti. Tosun, ""Dosyasını görmemiz gerekiyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından dolayı içeride olan ve hep iletişimde olduğu diğer mahpus arkadaşlarıyla daha sağlıklı bir şekilde görüşme yapmamız, teyit etmemiz gerekiyor tüm detayları" dedi.

'GARİBE İNTİHARA SÜRÜKLENDİ'

Tosun, "6 aydır birileriyle aynı odaya çıkmak için mücadele eden, tek başına kalmak istemeyen bir kadın tabii ki de intihara sürüklendi, bu kesinlikle böyle. Bu bile başlı başına yeterli. Daha önceden intihar girişiminde bulunan, bu riski taşıyan Garibe’nin buna rağmen talepleri yine karşılanmıyor ve ‘süngerli odada’ küçücük bir parçayı kopardı diye hücre cezası verilerek tekrar hücreye atılıyor, bu kadar vicdansız, bu kadar büyük bir adaletsizlik söz konusu" değerlendirmelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar