CHP: Hükümet gazetecileri içeride tutup, hırlıyı hırsızı dışarı salacak

CHP: Hükümet gazetecileri içeride tutup, hırlıyı hırsızı dışarı salacak
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, hükümetin Meclis'ten geçirmeye çalıştığı infaz yasasını, 'Gazetecileri içeride tutup hırsızı salıyorsunuz. Bunun adı siyasi fırsatçılıktır' sözleriyle eleştirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği basın açıklamasında AKP hükümetinin tepkilere rağmen Meclisten geçirmeye çalıştığı yeni infaz yasasını ve yenitip koronavirüs (Covid-19) salgının hızla yayılmasına rağmen sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesini eleştirdi.

'ZORUNLU KARANTİNA UYGULAYIN, EKONOMİK ÖNLEMLER ALIN'

Koronavirüs salgınına ve 'evde kal' çağrılarına rağmen çalışmak zorunda bırakılan insanların sağlığı ile ekmeği arasında seçim yapmak zorunda bırakıldığını belirten Öztrak, bu anlayışın salgınla mücadele edemeyeceğini söyledi:

"20-65 yaş arası çalışan insanlarımız akşam olduğunda nereye geri dönüyor? Evden çıkmayan aile bireylerinin yanına. Evden çıkmayan insanlarımızın yaptığı fedakarlık boşa gidiyor. Alınan tedbirlerin gecikmesi sürecin uzamasına neden oluyor. Biz bu yüzden zorunlu karantina ve izolasyon uygulayın, ekonomik önlemleri alın diyoruz. Taksit taksit alınan tedbirler sürecin uzamasına neden oluyor. İktidar ne pahasına olursa olsun üretim sürsün beklentisinde.

'15 MİLYON BAĞIŞLAYAN İHRACATÇILAR MECLİSİ 13 İŞÇİSİNİN İŞİNE SON VERDİ'

Kendi bağış kampanyaları için kamu kuruluşlarından para topluyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi kampanyaya 15 milyon TL bağışta bulunuyor. Aradan 10 gün geçmeden salgın nedeniyle çalışmaları süren Lojistik Merkezi’ni askıya aldığı haberleri geliyor. Burada çalıştırılan 13 işçinin işine son veriliyor. Bir yandan üyelerinden kestikleri aidattan 15 milyon bağışlayacak kadar zenginler, ama diğer taraftan 13 işçiyi ekmeğinden kesecek kadar zor durumdalar.

'ALINAN TÜM ÖNLEMLER CHP TARAFINDAN DİLE GETİRİLMİŞTİR'

Siyasi iktidarın önlem alma konusunda geciktiğini yineleyen CHP Sözcüsü, İBB Başkanı İmamoğlu'nun Atatürk Havalimanı'nın hastaneye dönüştürülmesini önermesinin ardından hükümetin harekete geçtiğini belirtirken, 65 yaş üzeri yurttaşların sokağa çıkmasına sınır getirilmesi fikrinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ait olduğunu söyledi:

"Salgın ülkemizde hızla yayılıyor. İran başta olmak üzere sınırlarımızda kontrolsüz göçün devam etmesi, Umre’den dönen vatandaşlarımız hakkında gerekli tedbirlerin alınmaması hastalığın yayılmasına neden oldu. Türkiye tüm dünyada en çok hasta görülen 9. ülke.

İktidar önce maskeyi zorunlu tuttu, sonra maskeleri vatandaşa satmaya kalktı. Bizim belediyelerimizde bedava vereceğiz deyince akılları başlarına geliverdi. Biz de maskeleri ücretsiz dağıtacağız dediler, önce e-devlet üzerinden karneye bağladılar sonra eczaneler üzerinden dağıtılacağını açıkladılar.

İBB Başkanımız Atatürk Havalimanı'nın hastaneye dönüştürülmesini önerdi. Önce kulaklarının üzerine yattılar. 10 gün sonra hastane yapıyoruz dediler. Orada bir bina var, sırf inattan havalimanın karşısındaki başkanın sakıncalı dediği yere arsaya hastane yapmaya kalktılar. Şimdi duyuyoruz onun da yerini değiştiriyorlarmış. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmasına sınır getirilmesi fikrinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza ait olduğu ortaya çıktı. Bir mesaj grubunda başkanımız bunu önermiş. Bir mesaj grubu dahi ortak aklın üretilmesinde ne kadar yararlı olabiliyor. İktidar tedbirleri gecikmeli, kimseye bir şey sormadan alıyor."

SARAY MİLLETİN SESİNİ DUYMUYOR'

Erdoğan, 'Salgın nedeniyle 2023 hedeflerinin önündeki engelin kendiliğinden kalktığını' söylüyor. Saray'da size ne yiyip, içiriyorlar, bu nasıl bir ruh halidir? Erdoğan'ın yerinde olsak bu cümleyi yazıp getiren danışmanı bir dakika yerinde tutmayız. Bu milletle açıktan alay etmektir. Saray milletin sesini duymuyor. Ekonomiden sorumlu bakan Tweet atmaktan başka bir şey yapmıyor. İşi ne kadar hafife aldığını dünya aleme gösteriyor.

'BU DÜZENLEME İLE DEVLETE GÜVEN DİP YAPAR'

Siyasi iktidarın tüm itiraz ve tepkilere rağmen Meclis'ten geçirmeye çalıştığı infaz paketini adil, hukuki ve insani olmadığını belirten Öztrak, AKP ve MHP'nin oluşturduğu 'Cumhur İttifakı'nın, saygın hukukçuların hiçbir önerisini dikkate almadan sayısal çoğunluğa dayanarak bir düzenlemeyi çıkarmaya çalıştığını söyledi:

'RÜŞVET YİYEN ÇIKACAK HABERİNİ YAPAN İÇERİ GİRECEK'

"Bu toplum vicdanında derin yaralar açacak bir affa dönüşmüştür. Erdoğan bu düzenlemeyle kendini de inkar ediyor. Erdoğan, bir suç devlete karşı işlenmişse devlet af düşünebilir ancak bir suç şahıslara işlenmişse devletin o suçu affetme yetkisi yok diyordu. Bu olmayan yetkiyi bugün kendilerinde nasıl görüyorlar? Salgın var diye infaz indirimi yapıyorsunuz, bunun affa dönüşmemesi ölçülü adaletli olması gerekiyor. Gazetecileri içeride tutuyorsunuz hırsızı salıyorsunuz. Bunun adı açıkça siyasi fırsatçılıktır. Bu düzenlemeyle devlete duyulan güven daha da dip yapar. İnfaz düzenlemesiyle rüşvet yiyen çıkacak, haberini yapan içeri girecek.

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar