CHP, Genel Merkezine 'sınır namustur' pankartı astı

CHP, Genel Merkezine 'sınır namustur' pankartı astı
Pankartın, CHP'nin tüm il ve ilçe binalarına asılması için de talimat verildiği öğrenildi.

CHP,  Ankara'daki Genel Merkez binasına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının da bulunduğu 'sınır namustur' pankartı astı.

İktidarın göçmen politikalarını ve ülkeye kaçak girişlerin artmasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara'daki genel merkez binasına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafıyla birlikte "sınır namustur" yazılı pankart astı.

Duvar'ın aktardığına göre pankartın CHP'nin tüm il ve ilçe binalarına asılması için de talimat verildi. Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabının kapak fotoğrafını "sınır namustur" yazan bir fotoğraf ile değiştirdi.

Kılıçdaroğlu, üç gün önce sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız" sözlerini eleştirerek, "Yol geçen hanı mı Türkiye, Erdoğan? Sınırı koruyamadığını, Biden’a verdiğin sözü yerine getirdiğini itiraf ediyorsun. Bunca sığınmacıyı bu topraklar kabul edemez. Kapalı kapılar ardında hangi taahhütlerde bulunduğunu söyle artık millete. Yine mi mal varlığınla tehdit edildin?" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz gün de İstanbul'un farklı noktalarına "hudut namustur" pankartı asan 6 kişi gözaltına alınmış, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardı.

Öne Çıkanlar