CHP’li Emir’den Öz Sağlık-İş ile ilgili iddia: Sendika Başkanı lüks makam aracı kullanıyor

CHP’li Emir’den Öz Sağlık-İş ile ilgili iddia: Sendika Başkanı lüks makam aracı kullanıyor
Öz Sağlık-İş Sendikası hakkındaki iddialara göre sendikada Başkan Sert’in akrabalarının işe alındığını ve lüks makam aracı kullanıldığı ileri sürüldü.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, çok sayıda Öz Sağlık-İş Sendikası üyelerin kendisine ulaşıp şikâyetlerini aktardığını iddia etti. CHP’li Emir, sendikada Başkan Sert’in akrabalarının işe alındığını öne sürdü. Sendikada lüks makam aracı kullanıldığını belirten CHP’li Emir, aracın plakasının da Sendika Başkanı Devlet Sert’in ismi ve soy isminin baş harfleri olan "DS"den oluştuğunu iddia etti.

‘KAMUOYUNA HESAP VERMELİ’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Emir, şu ifadeleri kullandı: "Bu nasıl bir tesadüf? Yoksa başkan sağlık çalışanlarının maaşlarından yapılan kesintilerle saltanat sevdasına mı kapıldı? Sendika önce kendi üyesi sağlık çalışanlarına, sonra da kamuoyuna hesap vermeli."

AKRABALARINI İŞE ALDI İDDİASI

Çok sayıda sendika üyesinin kendisine ulaştığını ve şikayetlerini aktardığını kaydeden Emir, sendikada Başkan Sert’in akrabalarının işe alındığını da öne sürdü. Emir, "Başkan Sert, damadı İlyas Şeker’i sendika avukatı olarak işe almış. Bize ulaşan iddialara göre, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız’ın kızı da özel kalem olarak Sert’in yanında çalışıyormuş. Tüm bunlar izaha muhtaç" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar