CHP'li Nazlıaka: Mezardaki kadınlar mahkemelerde tekrar öldürülüyor

CHP'li Nazlıaka: Mezardaki kadınlar mahkemelerde tekrar öldürülüyor
İbrahim Köksal tarafından öldürülen Sibel Köksal’ın davasını takip eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, 'Ülkemizde mezardaki kadınlar mahkemelerde tekrar öldürülüyor' dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara’nın Mamak ilçesinde 2 Eylül 2019 tarihinde, evli olduğu İbrahim Köksal tarafından katledilen Sibel Köksal’ın davasını takip etti. "Maalesef ülkemizde mezardaki kadınlar mahkemelerde tekrar öldürülüyor, katiller bahanelerin arkasına sığınıyor" diyen  Nazlıaka, "Tahrik indirimi almak için öldürdükleri kadınlara iftira atmaktan çekinmiyorlar" ifadelerini kullandı. 

Hakkında müebbet hapis cezası istenilen İbrahim Köksal’ın yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması dün Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Sanık avukatının tahliye talebi reddedilirken, dava 22 Nisan’a ertelendi. 

'MEZARDAN ÇIKIP DOĞRUYU ANLATACAK DEĞİLLER YA' DİYORLAR'

Duruşma öncesi Sibel Köksal’ın annesi Gülizar Çetin, babası Hikmet Çetin ve kardeşleri ile görüşen Nazlıaka, ANKA'nın aktardığına göre, şöyle konuştu:

"Acınızı paylaşıyoruz. Allah böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın. Yalnız değilsiniz, örgütlü gücümüzle yanınızdayız. Maalesef ülkemizde kadınlar mahkemelerde tekrar öldürülüyor, katiller bahanelerin arkasına sığınıyor. Tahrik indirimi almak için öldürdükleri kadınlara iftira atmaktan çekinmiyorlar. 'Mezardan çıkıp doğruyu anlatacak değil ya' diyorlar. Fakat biz bu canilerin iftiralarına geçit vermeyeceğiz. Kız kardeşlerimizin hakkını savunmak için örgütlü gücümüzle ailelerin yanında olacağız."

'KATİLLER 'KOSTÜM İNDİRİMİ' İSTİYOR'

Duruşmanın ardından Nazlıaka şu açıklamayı yaptı: "Maalesef hukuksuz kararlara imza atılan ülkemizde katiller, ceza indirimi almak için her yola başvuruyor. Katiller ya aldatıldığını iddia ediyor ya kravat takarak beyefendi imajı çizmeye çalışıyor ya da takım elbise kiralayarak ‘kostüm indirimi’ istiyor. Adil olmayan kararlar kadınların can güvenliğini daha da tehlikeye atıyor. YaşamHak projemiz kapsamında örgütlü gücümüzle duruşma salonlarında mağdur ailelerin yanında olarak, kamuoyu oluşturarak adaletin tecelli etmesini sağlamaya çalışıyoruz. 22 Nisan’da görülecek karar duruşmasında da örgütlü gücümüzle adalet talebimizi yükselteceğiz." 

Öne Çıkanlar