CHP'li Salıcı: HDP'nin Millet İttifakı'na katılmak gibi bir talebi yok

CHP'li Salıcı: HDP'nin Millet İttifakı'na katılmak gibi bir talebi yok
İktidarın kendilerini HDP ile yan yana getirme algısı oluşturmaya çalıştığını söyleyen CHP'li Salıcı, " "Millet İttifakı'nın içinde HDP yok ve katılmak gibi bir talebi de yok" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, FOX TV'de katıldığı programda seçimler, ittifak, İBB'ye yönelik baskı ve cumhurbaşkanı adayına ilişin mesajlar verdi.

Erken seçim konusunda "Muhtemelen önümüzdeki sonbaharda" tahimininde bulunan Salıcı, seçime hazır olduklarını söyledi. Salıcı, "Bu pazar seçim olsa CHP sandıkların başına yerleştireceği sandık sorumlularının yüzde 95'i hazır. Sandığa ne giriyorsa onun çıkmasını sağlamamız lazım. Vatandaşımızın da kendi oyuna sahip çıkacağı bir sorumluluk göstermesi lazım" diye konuştu.

'BU SEFER KAZANACAĞIZ'

"Biz çok seçim kaybettik ama bu sefer kazanacağız" diyen Salıcı şöyle devam etti:

"Nerede yanlış yaptık diyerek çok ders çıkarttık. Eğer ders çıkarmamış olsaydık 31 Mart seçimlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin toplam 11 büyükşehir CHP tarafından yönetiliyor olmazdı. Nüfusun yüzde 50'si yapıyor. Biz aslında yerelde iktidarız. İktidar bunu çekemediği için bize baskı uygulamaya çalışıyor."

CHP'li Salıcı, HDP ile ilgili de, "Millet İttifakı'nın içinde HDP yok ve katılmak gibi bir talebi de yok. İktidar bizi yan yana getirme gibi bir algı oluşturursa başarılı olacağını düşünüyor" dedi.

Salıcı, İBB'ye teştişe ilişkin ise, "Bizim belediye başkanlarımıza hiçbir şey yapamazlar. İstanbul'un ikinci seçimi bunun için oldu. Hayatı boyunca "millet iradesi" lafı ağızlarından düşmeyen iktidar, millet iradesi kendi aleyhlerine tecelli edince korktu ve ne yapacağını bilemedi" diye konuştu.

'GÖNLÜMDEN KILIÇDAROĞLU GEÇER'

Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili de konuşan Salıcı, "Adayımız şu an belli değil. İttifakı oluşturan partiler bir araya gelerek adayı belirlerler ama şu an için belli değil" dedi. Salıcı, şöyle konuştu:

"Benim gönlümden Sayın Kılıçdaroğlu geçer. Ben Kılıçdaroğlu'nun yardımcısıyım, benim liderim. 31 Mart sürecini ören, o ittifakı oluşturan, siyasi başarıya götüren lider. Biz başkanlık sisteminde değil de parlamenter sistemde olsaydık bizim başbakan adayımız kim olacaktı? O zaman da tartışılacak mıydı? Partinin genel başkanı, başbakan adayı olacaktı, yetki ona verilecekti. Benim gönlümden Sayın Kılıçdaroğlu'nun geçmesinden daha doğal bir şey yok. Ama günün sonunda karar mercii Millet İttifakı'nın masasıdır."

Öne Çıkanlar