CHP’li Selin Sayek: 83 milyon kaybediyor, Saray ve rantçı yandaşları kazanıyor

CHP’li Selin Sayek: 83 milyon kaybediyor, Saray ve rantçı yandaşları kazanıyor
CHP Genel Sekreteri Sayek, Merkez Bankası’nın faiz indirimini değerlendirdi: Vatandaşı ucuz işgücü olarak yabancılara pazarlıyorlar.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, TL karşısında, döviz kurlarına yeni zirve yaptıran Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını açıkladığı sırada yaptığı değerlendirmede, "iktidarın vatandaşları yabancılara pazarladığını, 83 milyon kaybederken Saray ve Saray'ın ortakları ile yandaşlarının kazandığını" söyledi. 

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, T24 ekranında Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.  Sayek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin derin bir buhrandan geçtiğini vurgulayan Böke, "Türkiye'de küresel bir kriz değil, ev yapımı bir Saray krizi yaşandığını" dile getirdi. Hayat pahalılığı 83 milyonun omzuna yıkılmış olacak. Bir buhranın içindeydik, bu buhran derinleşecek. İçinde bulunduğumuz koşulları ortaya çıkaran kararda ısrar ediliyor. Bugün ne yaşıyorsak, buna yol açmış olan karar verme biçimleri nedeniyle bu durumdayız. 

Faiz düştü diyoruz ama sokakta vatandaş için düşen bir faiz yok. Faiz kararından ziyade faiz kararının talimatla veriliyor olmasının, devlet kurumlarının şahıs kurumlarına dönüşmüş olmasının ağır yıkımını yaşıyor Türkiye. 

Bu da 83 milyonun büyük bir yoksulluğa mahkum olduğu bugünü ortaya çıkarıyor. Derinleşerek devam edecek bir karanlığı Türkiye’ye dayatmış oluyor. Bu krizin aşılmasının artık tek bir yolu var o da derhal erken seçim. Bu tablonun halk açısından yaşanan tahribatı ağır enflasyon.

Hayat pahalılığı zaten hızlıydı bu pahalılığın daha da artacağı anlamına geliyor. Birinci tahribat bu, ikinci tahribat ise piyasa istikrarsızlığı. Bırakın üretim yapmayı satışı bile etkiliyor. Çünkü üretici ve esnaf sattığını bir daha yerine koyup koyamayacağını bilmiyor. Doların her artışı tüm üreticiler için, ister KOBİ ister büyük sanayici olsun büyük bir maliyet artışı demek. Bu iflaslar ve büyük işsizlik anlamına geliyor aynı zamanda. Veya maliyeti fiyatlara yansıttığında da bu da vatandaş açısından büyük bir hayat pahalılığı anlamına geliyor. 

Bu durum Türkiye için Venezuela ve Bangladeş riski yaratıyor. 83 milyon insan üstünde yaptıkları bu deneyde vatandaşı ucuz işgücü olarak yabancıya pazarlayan bir iktidar anlayışıyla karşı karşıyayız."

Öne Çıkanlar