CHP’li Torun: Ordu'yu kimseye parsel parsel sattırmayacağız

CHP’li Torun: Ordu'yu kimseye parsel parsel sattırmayacağız
CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine ait taşınmazları birer birer satışa çıkardığını belirtti.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine ait taşınmazları birer birer satışa çıkardığını belirterek, "Bu iş bilmez belediye yönetimi, boşalan belediye kasasını doldurmak için gözünü kamu arazilerine dikmiştir. Bu yönetim, Ordu’yu parsel parsel satmaya niyetlenmiştir. Ordu’yu kimseye parsel parsel sattırmayacağız" dedi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı taşınmazlar için alınan satış kararlarını eleştirdi. Torun, şunları söyledi:

'KİMİN MALINI KİME SATIYORSUNUZ'

"Saray iktidarı, Cumhuriyet’imizin tüm kazanımlarını birer birer satıyor, belediyeleri de onun izinden gidiyor. Halkın malını har vurup harman savuran yönetim anlayışının son örneğini, ne yazık ki Ordu ilimizde yaşıyoruz. Yıllardır Ordu’ya bir çivi bile çakmayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi kalkmış, Ordu halkının malını satmak için Belediye Meclisi’nden karar üstüne karar çıkarıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, geçen ay, Durugöl yerleşkesindeki belediye hizmet binaları ve arazileri için satış yetkisi almıştı. Dünkü toplantıda ise Şahincili mahallemizdeki minibüs durağı ve otopark alanının satılması için yetki verildi. Bu kararı alanlara soruyorum: Siz, kimin malını kime satıyorsunuz?

'ORDU’YU PARSEL PARSEL SATTIRMAYACAĞIZ'

Bu iş bilmez belediye yönetimi, boşalan belediye kasasını doldurmak için gözünü kamu arazilerine dikmiştir. Bu yönetim, Ordu’yu parsel parsel satmaya niyetlenmiştir. Ancak milletimize söz veriyoruz: Biz, bu zihniyetin karşısında, halkımızın yanında olacağız. Ordu’yu kimseye parsel parsel sattırmayacağız. Ve hiç kimse de bu yönetime güvenip, vatandaşın malını yok pahasına almaya niyetlenmesin. İktidara geldiğimizde, bu satışların hesabını soracak, halktan çalınan ne varsa halkımıza iade edeceğiz." (ANKA)

Öne Çıkanlar