CIA Başkanı Haspel bugün Trump'a bilgi verecek

CIA Başkanı Haspel bugün Trump'a bilgi verecek
Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili Türkiye'de incelemelerde bulunan CIA Direktörü Haspel'in Trump'a bilgi vereceği belirtildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Gina Haspel'in bugün Türkiye saatiyle 17:30'da Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin gelişmeleri ABD Başkanı Donald Trump'la görüşeceğini açıkladı. Washington Post gazetesi de, olayı incelemek üzere Türkiye'ye gelen Haspel'in Kaşıkçı'ya ait bir ses kaydını dinlediğini yazdı. Gazete, "Haspel'in Türkiye ziyaretindeki görüşmelerini bilen" kaynaklara dayandırdığı haberinde, ses kaydının Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki sorgusu ardından öldürüldüğü anları içerdiğini öne sürdü.

İLGİLİ HABER: CIA DİREKTÖRÜ HASPEL, KAŞIKÇI OLYININ SES KAYITLARININ DİNLEDİ

"ŞOK EDİCİ SES VE GÖRÜNTÜLER"

Haberde Türkiye hükümetinin bu kayıtları Kaşıkçı'nın öldürülmesinin önceden planlandığı iddiasına yönelik kanıt olarak kullandığı belirtildi. CNN televizyon kanalı da, isim vermeden 'yabancı bir istihbarat yetkilisine' dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldüğüne dair elinde 'şok edici ses ve görüntüler bulunduğunu' iddia etmişti.

İLGİLİ HABER: SUUDİ SAVCI KAŞIKÇI CİNAYETİNİN 'PLANLI' OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Öte yandanSuudi Arabistan Savcılığı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin önceden planlanmış bir eylem olduğunu açıkladı. Suudi El-Ekberiya televizyonu haberini Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili ortak soruşturma yürüten Türk ve Suudi yetkililere dayandırdı. Haberde, savcıların şüphelileri bu ortak soruşturmadan elde edilen bilgiler ışığında sorguladıkları belirtildi.

"RİYAD ÖNCE İNKAR ETTİ SONRA KABUL ETTİ"

Suudi Arabistan, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na giren Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin bilgilerinin olduğu idiasını reddetmişti. Riyad, 18 gün sonra ilk defa 20 Ekim'de Kaşıkçı'nın başkonsoloslukta 'sorgu sırasında çıkan bir kavgada kazara öldüğünü' kabul etmişti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman dün ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı vakasının 'acı verici' olduğunu ve 'adaletin yerini bulacağını' söylemişti. Veliaht Prens tüm sorumluların cezalandırılacağını ve Suudi Arabistan ile Türkiye'nin 'sonuç almak için' birlikte çalışacaklarını vurgulamıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar