Çiller siyasete dönüş için 'talep' bekliyor: Milletime bir şeyler vermek istiyorum

Çiller siyasete dönüş için 'talep' bekliyor: Milletime bir şeyler vermek istiyorum
Tansu Çiller, siyasete döneceği yönündeki tartışmalar hakkında açıklama yaptı. Tecrübelerini paylaşmak istediğini söyleyen Çiller 'Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal' dedi.

'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi'nde ATV Spikeri Nihan Günay'ın sorularını yanıtlayan eski Başbakan Tansu Çiller, aktif siyasete dönme konusunda "henüz bir karar vermediğini, ancak nereye karar verirse versin bunu koltuk için yapmayacağını" söyledi. Çiller, "Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal" diye de ekledi.

Özellikle 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminden sonra sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yan yana gelen Çiller'in bu hareketliliği "siyasete dönüş" olarak yorumlanmıştı. Çiller'in siyasete dönme hamleleri, kulislerde Millet İttifakı'nı bölme girişimi olarak  da değerlendirilmişti.

Bu konuda görüşmeler yaptığı da iddia edilen Çiller, daha önce siyasete dönmeyeceğini söylemiş ancak bu konuda açık kapı da bırakmıştı.

"Bu millet bana sadece ilk kadın başbakanlığı görevini vermedi. İlk kadın hazine bakanı, ilk kadın içişleri bakanı, ilk kadın başbakan yardımcısı ve sonrasında ilk kadın başbakanlığı verdi" diyen Çiller'in son açıklamalarıysa şöyle:

'TALEP OLMAZSA SİYASETLE MEŞGUL OLMAM'

"Ülkede sağ bir partinin de ilk kadın genel başkanı oldum. Millet bana bunları verdi ve kucakladı. Beni Anadolu kucakladı. Ben milletimi özledim. Beni aktif siyasete katmak için geçmişte de otobüslerle geldiler. Eğer ülkemi büyük bir sıkıntıda görmezsem, ona çözüm üretebilecek bir katkım olmazsa, bana bir talep de olmazsa siyasetle meşgul olmam.

'BEN ARTIK MİLLETİME BİR ŞEYLER VERMEK İSTİYORUM'

Ancak gelinen noktada dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Tecrübelerimi özellikle gençlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü onlar bilmiyorlar. Önlerine konan şeyleri kabul ediyorlar. Bunu karşılaştırmak lazım. Bunları tecrübelerimle, aldığım derslerle paylaşmaya hazırım.

'NEYE KARAR VERİRSEM VEREYİM BUNU KOLTUK İÇİN YAPMAYACAĞIM'

Sadece hazır değilim, bunu istiyorum. Kim ne kadar isterse, o kadarını alır. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal. Yani karar vermiş durumda değilim. Ama neye karar verirsem vereyim bunu koltuk için yapmayacağım, bunu bir ikbal için yapmayacağım. O kadar açık ki içimde, o kadar buna kararlıyım ki. Neye ihtiyaç görürsem orada olmaya çalışacağım. Ben verebildiğim kadarıyla, kim almak isterse alabildiği kadar."

Öne Çıkanlar