Çin'den ABD'ye sabotaj suçlaması

Çin'den ABD'ye sabotaj suçlaması
Çin'in iddialarına yanıt veren ABD'nin Pekin Büyükelçiliği, Washington'n olimpiyatlara katılımla ilgili küresel bir kampanya koordine etmediğini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı ve devlet ait China Daily gazetesi Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) Pekin Kış Olimpiyatlarına şike karıştırmak ve sabote etmek için sporculara para ödemekle suçladı.

China Daily gazetesinde yer alan haberde ABD'nin bazı ülkelerden katılan yarışmacılara kötü performans göstermeleri ve Çin'i eleştirmeleri için para önerdiği ileri sürüldü.

ABD önümüzdeki hafta başlayacak olan olimpiyatları insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek diplomatik olarak boykot etmiş sonrasında Avustralya, İngiltere ve Kanada da bu boykota katılmıştı. Fakat karar, bu ülkelere ait sporcuların müsabakalara katılmasını engellemiyor.

ABD’DEN İDDİALARA YANIT

Euronews’te yer alan habere göre Çin'in iddialarına yanıt veren ABD'nin Pekin Büyükelçiliği daha önce de açıklandığı gibi Washington'n olimpiyatlara katılımla ilgili küresel bir kampanya koordine etmediğini duyurdu.

Çin Komünist Partisi tarafından İngilizce yayınlanan China Daily gazetesinde isimsiz kaynaklara dayandırılan haberde, ABD'nin bazı atletlere kötü mücadele etmeleri ve müsabakalara katılmamaları yönünde teşvikte bulunduğunu yazdı.

Gazetedeki iddialarla ilgili Reuters'e açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanlığı, haberin, "sporu politize ve sabote ederek Pekin Kış Olimpiyatları'nı müdahale etmek isteyen bazı Amerikalıların gerçek niyetini ortaya çıkardığını" belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar