Ciwan Haco'dan dünyaca ünlü müzisyenlere Rojava çağrısı

Ciwan Haco'dan dünyaca ünlü müzisyenlere Rojava çağrısı
Ciwan Haco, dünya çapında tanınan grup ve müzisyene gönderdiği mesajda Rojava için ses olmalarını istedi.

ARTI GERÇEK - Kürt müziğinin en önemli temsilcilerinden Ciwan Haco, dünya çapında tanınan müzik grubu ve sanatçıdan, TSK'nin askeri harekatı sonrası insanlık dramı yaşandığını vurguladığı Rojava için destek istedi.

 

 

SANATÇILARDAN 'ROJAVA'NIN SESİ' OLMALARINI İSTEDİ

Başta, Joan Baez, Eric Clapton Roger Waters, Metallica, Ozzy Osbourne, Led Zeppelin, Iron Maiden ve Radiohead gibi dünyaca ünlü onlarca grup ve  müzisyene sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajda TSK'nin askeri harekatını anlatan Ciwan Haco, Cihatçı grupların işlediği savaş suçlarını hatırlatarak sanatçılardan Rojava'nın sesi olmalarını istedi:,

'BARIÇIL VARLIĞIMIZ ROJAVA İŞGALİYLE ZALİMCE SONA ERDİ'

Bugün size sadece bir sanatçı ve müzisyen olarak değil, aynı zamanda dost bir insanoğlu olarak ulaşıyorum. Bugün benim halkım, Kürtler, Kuzey Suriye’de Türkiye ve onun El Kaide bağlantılı uzantıları eliyle bir soykırım ve etnik temizlikle karşı karşıya. Bu savaşı biz seçmedik; IŞİD bölgede yayıldı, bu süreçte benim halkım on binlerce hayata mal olan savaşta, sözde "halifeliği" yenmekte öncülük etti.

 Suriye iç savaşı kaosunda Suriye’nin kuzeyindeki bölgemizi Hristiyanlara, Ezidilere, Müslümanlara, Kürtlere, Asurilere, Süryanilere ve Araplara sığınacak bir liman sağlayacak şekilde koruduk. Bir arada sürdürdüğümüz barışçıl varlığımız, bu yıl 9 Ekim’de Türkiye ve onun gözü dönmüş cihatçı lejyonerleri tarihi vatanımız Rojava’yı işgal ettiğinde zalimce sona erdi. O günden beri yüzlerce masum sivili öldürdüler ve 300 bine yakın kişiyi yerinden ettiler. Uluslararası Af Örgütü, geçen hafta boyunca Türkiye’yi savaş suçları işlemekle suçladı. 

'BU SOYKIRIMIN DEVAM ETMESİNE İZİN VERMEYİN'

Bu korkunç işgale yeşil ışık yakan Donald Trump, çatışmaları kumda oynayan çocuklara benzetti. Bu iğrenç ve saldırgan kıyaslama, halkıma düzenlenen barbarca saldırıda hayatını ya da uzuvlarını kaybeden tüm insanları utanmazca umursamamak adına kullanıldı. Türkiye devleti halkıma yönelik neredeyse yüz yıllık soykırımına devam ediyor. Bugün, vatanımızda etnik temizlik yapmak ve halkımın savaştığı ve yendiği terörist örgüt IŞİD’in yeniden dirilmesine giden yolları döşemenin peşindeler.

Sevgili dostlar, Türkiye devletinin, halkıma karşı her gün gösterdiği zalimliğe karşı ışık tutmanız için size yalvarıyorum. Birlikte milyonlarca hayatı kurtarabiliriz. Bu soykırımın devam etmesine izin vermeyin!

Öne Çıkanlar