Çorlu'da evinin önünde oturan aileye polisten vahşi saldırı

Çorlu'da evinin önünde oturan aileye polisten vahşi saldırı
Görüntülerde vahşi şekilde darp edilen ailenin ve mahallelinin çığlık çığlığa 'ne yapıyorsunuz siz' diye bağırdığı, polisin ise 'gir içeri kapat, çekme' dediği görülüyor.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Silahtarağa Mahallesi'nde çekildiği belirtilen görüntülerde, çok sayıda polisin evinin önünde oturduğu iddia edilen yurttaşı darp ettiğine dair video paylaşıldı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Sinoplu yerel gazeteci Ali Osman Önder’in iddiasına göre; polis evinin önünde oturduğu iddia edilen Dursun Gültaş’ı darp etti. Ailenin "Ne yapıyorsunuz siz" diyerek çığlık çığlığa saldırıya tepki gösterdiği görülürken, olay yerine gelen takviye polislerin de şiddete katıldığı, mahalle halkının da polislere "Ne yapıyorsunuz?" diye seslenerek tepki gösterdiği duyuluyor.

VİDEOYU ÇEKEN KİŞİ: GARİBAN BİR AİLE ONLAR

Polisin ise olaya tepki gösterenlere bağırarak "Kapat gir içeri, çekmeyin" diye bağırdığı kayıtlarda duyuluyor. Videoyu çeken kişinin ise "Bütün polisler buraya geldi. Bayram günü olmaması gereken şeyler oluyor. Çok yazık. Gariban bir aile aslında onlar" şeklinde ifadeler kullandığı görülüyor.

Olayı Youtube kanalından da paylaşan Ali Osman Önder, şunları yazdı:

"Çorlu’dan skandal görüntü geldi!

Dursun Gültaş. Aslen Sinoplu. Kendi halinde bir gariban. Tek suçu evinin önünde oturması. Görgü tanıklarının iddiasına göre, Tekirdağ Çorlu'da silahtarağa mahallesinde evinin önünde otururken devriye gezen bir polis kendisine, "Şerefsizler içeriye girsenize" diye bağırıyor. Vatandaş da polise, "Bu üslup devletimizin polisine yakışmıyor" diye tepki gösterince, polis "Kes sesini lan" diyerek Dursun Gültaş ve ailesine girişiyorlar. Tam 4 araba ekip ailenin tamamını dövüyorlar. Görüntüyü çeken kişi fark edilince ellerinden görüntüyü almak için onun da peşinden bulunduğu yere gidiyorlar. Polis devletimizin polisidir. Polisin bu davranışı kabul edilemez. Her daim polise, askere dua eden bu millete bu zulüm yapılmamalıdır.

BENZER BİR SALDIRI ANKARA’DA BEKÇİLER TARAFINDAN YAPILMIŞTI

Çorlu’da güvenlik güçlerinin yaptığı bu saldırının bir benzeri de geçtiğimiz günlerde Ankara Etimesgut’ta meydana gelmişti. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ankara Etimesgut’ta çöp dökmeye inen bir gencin bekçiler tarafından coplarla dövüldüğünü, olaya müdahale etmek isteyen aileye biber gazı sıkıldığını, astım hastası gencin babasının göğsüne de ayaklarıyla bastıklarını duyurmuştu. Saldırıya şahit olan 12 yaşındaki çocuk da dahil aile bireylerinin emniyete götürülerek ifadelerinin alındığı ve saldırının yaşandığı binanın kamera kayıtlarının da iki saat sonra silindiğini aktarmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar