D&R, Turkuvaz Grubu'na satıldı

D&R, Turkuvaz Grubu'na satıldı
Doğan Holding'in sahibi olduğu D&R'ın Sabah gazetesinin sahibi Turkuvaz Grubu'na 440 milyon liraya satılması için ön protokol imzalandı.

EKONOMİ - Doğan Holding, medya kuruluşlarının ardından D&R'ı da satma kararı aldı.

Doğan Holding’in sahibi olduğu D&R’ın Turkuvaz Grubu’na satılması için ön protokol imzalandı. D&R Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş’ye 440 milyon TL’ye satılması bekleniyor. Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kalyoncu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ise Serhat Albayrak.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, satış için 440 milyon lira bedel ile Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş.'ye ile ön protokol imzalandığı kaydedildi.

Şirket'ten konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Tamamı ödenmiş 50.000.000 Türk Lirası sermayesinde, yüzde 100 oranında paya sahip olduğumuz doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş.'nin ('D&R') sermayesinde sahip olduğumuz payların tamamının, Hisse Devir Sözleşmesi'nin imzalanacağı tarihte nakden ve peşin olarak ödenmek üzere, 440.000.000 Türk Lirası bedel üzerinden satışı ve devri konusunda, Şirketimiz ile Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş. arasında 13.04.2018 tarihinde (bugün) tarafları bağlayıcı bir 'ön protokol' imzalanmıştır."

Turkuvaz Medya Grubu’nun bünyesinde Sabah gazetesi, atv, Takvim, Fotomaç, Yeni Asır, A Haber gibi medya kuruluşları yer alıyor.
 

Öne Çıkanlar