Sığınmacı çiftleri ayıran eski bakana hapis cezası: Ziynetlerine de el koydurmuştu

Sığınmacı çiftleri ayıran eski bakana hapis cezası: Ziynetlerine de el koydurmuştu
Danimarka'da eski göç ve uyum bakanı Inger Stoejberg, kararı, 'Çok, çok şaşırdım. Bence bugün kaybeden sadece ben değilim, Danimarka değerleri de kaybetti' sözleriyle eleştirdi.

Danimarka’da sığınmacı çiftleri ayırmakla suçlanan eski göç ve uyum bakanı Inger Stoejberg, hapis cezası aldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Yüce Divan Başkanı Thomas Rordam, sığınmacı 23 genç çifti ayırmakla suçlanan Stoejberg’in 60 gün hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Stoejberg, kararı, "Çok, çok şaşırdım. Bence bugün kaybeden sadece ben değilim, Danimarka değerleri de kaybetti" söyleriyle karşıladı.

Danimarka’da 2015-2019 yıllarında göç ve uyum bakanlığı yapan Stoejberg, Suriye’de iç savaşın ardından başlayan sığınmacı krizinin yaşandığı 2015’te, ülkeye giren sığınmacıların ziynet eşyalarına el konulması kararının alınmasında rol sahibiydi.

Yabancılara yönelik sert kararları pasta keserek kutlayan Stoejberg’in başında bulunduğu bakanlık, 10 Şubat 2016’da bir basın bildirisi yayınlamış ve ülkeye giden sığınmacı çiftlerden herhangi birinin 18 yaşından küçük olması durumunda, çiftlerin birbirinden zorla ayrılacağını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar