Darp edilen tutuklular: Cezaevinde acil inceleme yapılmalı

Darp edilen tutuklular: Cezaevinde acil inceleme yapılmalı
Şırnak T Tipi kapalı Cezaevi'nde tutuklular İstiklal Marşı’nı okumadığı gerekçesiyle gardiyanlar tarafından darp edildi. Tutuklular, acilen cezaevinde inceleme yapılması çağrısı yaptı.

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’nde iki ayrı koğuşta bulunan tutuklular İstiklal Marşı’nı okumadığı gerekçesiyle darp edildi. Tutuklulardan Hamza Sönmez, ailesiyle yaptığı haftalık görüşmede bugün koğuşlarının gardiyanlar tarafından basılarak İstiklal Marşı okuması yönünde tehdit edildikleri söyledi.

DARP EDİLDİLER

Sönmez, yaptığı telefon görüşmesinde şunları aktardı: "Bugün iki koğuşumuz gardiyanlar tarafından basıldı. Bize ayağa kalkarak istiklal marşını okumamızı söylediler. Bizlerde bu uygulamayı kabul etmediğimizi belirttik. Ardından darp edildik. Ben başımdan darp aldım ve birçok arkadaşım da burnundan ve farklı yerlerinden darbe aldı. Ardından beni ve birçok arkadaşımı hastaneye kaldırdılar. Şimdi de hücreye atıldık. Darp edilen arkadaşlarımızdan bazıları yarın burnundan ameliyat olacak."

Hastaneden darp raporu aldıklarını belirten Sönmez, acil olarak bir heyetin cezaevinde inceleme yapmasını talep etti. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar