Demirören Medya’da 'halıyı kirletmek' işten atılmanın gerekçesi oldu

Demirören Medya’da 'halıyı kirletmek' işten atılmanın gerekçesi oldu
Bir süredir hak ihlalleriyle gündeme gelen Demirören Medya'da güvenlikte çalışan Zeynep Tüzer, yönetim katında 'halıyı kirlettiği' gerekçesiyle şikayet edildi ardından işten kovuldu.

Rıfat DOĞAN 


ARTI GERÇEK- Uzun bir süredir çalışanlarına dönük hak ihlalleriyle gündeme gelen Demirören Medya’da güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, işten atmanın yasak olduğu bir dönemde tuhaf bir gerekçeyle işten atıldı. 

Demirören Medya’ya bağlı Hürriyet Gazetesi, çalışan 45 gazeteciyi sendikalı oldukları gerekçesiyle tazminatlarını ödemeden işten atmış, geçtiğimiz mart ayında ise koronavirüs tedbiri olarak CNN Türk'e bağlı çalışan muhabir ve kameramanlar dışarıya kurulan konteynirda kalmaya zorlanmış ve binaya giriş çıkışları yasaklanmıştı. Bu durumu kabul etmeyen bazı muhabir ve kameramanlar da yıllık izne gönderilmişti. 

Bu hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen Demirören Medya’da geçtiğimiz hafta bir olay daha yaşandı. Bir yıldır Demirören Medya’da Talon adlı firmada güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, yönetim katında "pis ayakkabılarıyla halıyı kirlettiği" gerekçesiyle şikayet edildi, işten atıldı.  

Başından geçenleri Artı Gerçek’e anlatan Tüzer,"Bir hafta önce yani işten çıkarılmadan önce sabah 10-11 civarında her zaman ki gibi işim gereği yönetim katına kontrol amacıyla çıkıyordum. Yönetim katı dahil her yeri kontrol etmemiz lazım. Ben o yönetim katında dolaşırken Meltem Demirören’in asistanı Vuslat Orhan suratını asarak "burada ne işin var" diye sordu. Ben de "yanlış oldu kusura bakmayın" diyerek aşağıya indim. O sırada CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı ile karşılaştım ve ona da kafamı sallayarak merhaba dedim" ifadelerini kullandı.

‘PİS AYAKKABILARIYLA HALIYA BASMIŞ’ ŞİKAYETİ SONRASI İŞTEN ATILDI 

Görev yerine geri döndüğünde Murat Yancı ve Vuslat Orhan kendisini Demirören güvenlik müdürüne şikayet ettiğini ve onların da şirketi arayarak işine son verilmesini istediklerini belirten Tüzer, daha sonrasında yaşananları şöyle özetledi:

"Evde izinli olduğum bir gün telefon geldi ve şirkete gitmem istendi. Şirkete gittiğimde önüme iki tane belge koydular. Bir tanesi kıdem-ihbar tazminatı, biri de iş feshinin akdi belgesiydi. ‘Neden beni işten çıkarıyorsunuz, ne oldu’ diye sorduğumda Demirören güvenlik müdürü olan Zafer bey ‘pis ayakkabılarıyla halıya basmış, ne işi varmış orada ve biz bunu burada istemiyoruz’ şeklinde şikayet geldi’ dedi. Orada bu sözleri duyunca çok üzüldüm, gururum incindi. İşten çıkarılma gerekçesinde "lüzum gereği, iş akdinize istemeyerek son verilecektir" yazıyordu ancak bunun dışında hiçbir madde gerekçe gösterilmemişti." 

ÖNCE ‘İŞTEN ÇIKARMA’ DEDİLER TÜZER KABUL ETMEYİNCE ÜCRETSİZ İZNE ZORLADILAR

"Firmam da ne yazık ki bu durum karşısında hiçbir şey yapmadı ve bana ’biz taşeronuz bizim elimizden bir şey gelmez’ yanıtı verdi" diyen Tüzer, yapılanın gururunu incittiğini belirterek "İşten çıkarma yasağı olmasına rağmen işten çıkartıldığımı söyleyerek şikayet edeceğimi belirttim. Bunun üzerine proje değişikliği yapabileceklerini ya da ücretsiz izne çıkarabileceklerini söylediler ancak ben kabul etmedim çünkü dediğim gibi gururum çok incindi. O yüzden hiçbir belgenin altına imza atmadım" dedi. 

Tüzer "O görüşmede hakkımı alacağımı sadece şirketten değil beni aşağılayanlardan da alacağımı ilettim. Sonra oradan ayrıldım. Herkesin bu yaşadıklarımı bilmesini ve duymasını istiyorum" dedi. 

‘ARKADAŞLARIM BENİ SAVUNDU’

Tüzer, kendisinden sonra yapılan toplantıda neler yaşandığını da şöyle anlattı:

"Benden sonra Demirören güvenlik müdürü Zafer çalışanlarla toplantı yapmış, müdür benim işten çıkartıldığımı söyleyince bizim şirketin güvenlik amiri ‘biz de o katta dolaşıyoruz, kapıları açıp temizlik görevlilerinin yanında kalıyoruz güvenlik için ve daha sonra aşağıya iniyoruz’ diyor. Güvenlik müdürü Zafer de CNN Türk Genel Müdürü Yancı ve Meltem Demirören’in asistanı Doğan’ın Zeynep’i pis ayakkabılarıyla halıya bastığı için şikayet ettiğini tekrarlayınca amirimiz ‘ne yapalım yalın ayakkabıyla mı geçelim’ karşılığını veriyor ve çalışan arkadaşlarım beni savunuyor."    

‘EVİ GEÇİNDİREN BENDİM BEN DE İŞTEN ATILDIM’

Bir yıldır orada çalıştığını belirten Tüzer "Evde annem, kız kardeşim ve abimle yaşıyoruz. Babam şehit oldu. Abim de çalışıyor ancak kredi borcu olduğu için bize yardım edemiyor, onun dışında evi geçindiren tek bendim beni de işten attılar" diye konuştu.  

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar