Demirtaş’ın avukatı: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobane iddianamesinde Erdoğan'ı 'gizli sanık' yapmış

Demirtaş’ın avukatı: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobane iddianamesinde Erdoğan'ı 'gizli sanık' yapmış
Mahsuni Karaman 'AKP’liler farkında mı? Gelecekte, CB Erdoğan’ın çözüm sürecinden dolayı yargılanmasının altyapısı mı hazırlanıyor?' ifadesini kullandı.

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 6-10 Ekim 2014’teki Kobane eylemleri gerekçesiyle hazırladığı 3 bin 530 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da "gizli sanık" yapıldığını iddia etti. Karaman, ‘Erdoğan’ın çözüm süreci nedeniyle yargılanmasının alt yapısı mı hazırlanıyor?’ ifadesini kullandı.

Demirtaş’ın avukatı Karaman, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen ve aralarında HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ile HDP’nin eski Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin de olduğu 108 siyasetçinin suçlandığı Kobane iddianamesiyle ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çözüm sürecini "suç" sayarak, Erdoğan ve arkadaşlarını da "gizli sanık" yaptığını öne süren Karaman, ‘AKP’liler farkında mı? Gelecekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecinden dolayı yargılanmasının altyapısı mı hazırlanıyor?’ ifadelerini kullandı.

3 bin 530 sayfalık iddianamenin asıl sürprizinin "gizli sanık" olduğunu kaydeden Karaman’ın Twitter hesabından yaptığı şunları yazdı:

"3.530 sayfalık yeni iddianamenin asıl sürprizi "gizli tanık" değil, "gizli sanık" galiba. Ankara Başsavcılığı, yeni Kobani iddianamesinde çözüm sürecini suç sayarak CB Erdoğan ve arkadaşlarını da "gizli sanık" yapmış.

Çözüm sürecinde bizzat Devlet’in talimatı ile gerçekleştirilen Kandil’e gidişlerin suç sayılması, Erdoğan ve arkadaşlarını da şimdilik "gizli sanık" yapar.

AKP’liler farkında mı? Gelecekte, CB Erdoğan’ın çözüm sürecinden dolayı yargılanmasının altyapısı mı hazırlanıyor?"



(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar