Depremde yevmiyeleri eksik yatırılan çalışanlar hakkında açıklama: Mağduriyetleri gidereceğiz

Depremde yevmiyeleri eksik yatırılan çalışanlar hakkında açıklama: Mağduriyetleri gidereceğiz
Boyner mağazasında stok sayımı esnasında yaşanan deprem nedeniyle sayımı bitiren çalışanlara eksik yevmiye yatırılması ile ilgili mağaza ve sayım firması tarafından açıklama geldi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan Hilltown AVM’deki Boyner mağazasında stok sayımı esanasında depreme yakalanan Saya Sayım adlı şirkete bağlı çalışan 45 personel deprem nedeniyle sayımı yarıda bırakarak binayı terk etmesi nedeniyle çalışanlar yevmiyelerinin eksik yatırıldığını duyurmuştu.

Deprem sonrası bina aynı gün kapatılırken, sayım işlemi de zorunlu olarak sona erdirilmiş oldu

Saya Sayım bünyesinde yevmiye usulü çalışan 45 personel her birine 15 lira yemek ücreti dahil olmak üzere toplam 85 lira verilmesi gerekirken, çalışanlara önce 25 lira vermeyi teklif ettiğinin duyulması üzerine tutarı kabul etmeyen çalışanlara 50 lira daha yatırılmıştı. Şirket, Boyner yönetiminin sayım bitmediği için tam ücret yatırmayı reddettiğini açıklamıştı.

Boyner ve Saya Sayım’dan yaşanan duruma dair açıklama geldi.

'YAPTIĞIMIZ TÜM ÖDEMELERİN ÇALIŞANLARA YANSITILMASINI KONTROL ETTİK'

Boyner’den yapılan açıklamada "Hizmet aldığımız sayım şirketine ve çalışanlara eksik ödeme iddiası kesinlikle ve tamamen yanlıştır. Hizmet için şirkete yaptığımız tüm ödemelerin çalışanlara yansıtılmasını kontrol ettik. Uygulamadaki düzeltmeyle ilgili şirketimize yapılan açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

'MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK ADINA GEREKENİ YAPACAĞIZ'

Saya Sayım’dan yapılan açıklamada ise, "İzmir’de deprem günü şirketimizin Boyner’e vermiş olduğu sayım hizmetinde görev alan çalışanlar tamamen şirketimizin sorumluluğundadır" ifadeleri kullanıldı.

Şirketten yapılan açıklamanın devamında, "Deprem günü ve daha sonra sayımın tamamlandığı günle ilgili Boyner’den talep ettiğimiz tüm ödemeler şirketimize yapılmaktadır. Çalışanların, deprem günü ve sonrasında sayımın tamamlanması için verdikleri hizmetle ilgili ödemeleri firmamızın çalışanları ile karşılıklı uzlaşılarak yapılmıştır" denildi.

Mağduriyetleri gidereceğini belirten firma, "Bununla birlikte, uygulama ile ilgili hiçbir soru işareti kalmaması ve tarafımıza bugüne kadar iletilmeyen olası mağduriyetleri gidermek adına gerekeni yapacağız. Deprem günü için tüm çalışanlarımıza tam yevmiye ödemeleri yarın gerçekleştirilecektir. Bilginize sunarız" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar