Deutsche Bank'tan yöneticilere 'bir ay maaş ödememe' teklifi

Deutsche Bank'tan yöneticilere 'bir ay maaş ödememe' teklifi
Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, üst düzey yöneticilerin bir ay maaş almamasını istedi. Bankada yıllık maaşı 1 milyon euronun üzerinde 583 çalışan var.

Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, yeni bir teklifle geldi. Deutsche Bank üst düzey yöneticilerin bir ay boyunca maaşlarını almamalarını istedi. Yöneticilerin bir kısmı teklife olumlu bakarken bir kısmı ise olumsuz yaklaştı.

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank, üst düzey yöneticileri için bir teklif hazırladı. Hazırlanan teklife göre bankanın üst düzey yöneticileri bir ay boyunca maaş ödemesi alamayacak. Bazı üst düzey yöneticileri bu teklife sıcak bakarken bir kısım tarafındansa olumsuz karşılanan bu teklif perşembe günü yapılan toplantıda konuşuldu. Banka tarafından perşembe günkü toplantı da üst düzey yöneticilerin bir aylık maaşlarından vazgeçmesi istenmişti.

Bu önerinin sebebi olarak ise bankanın geçirdiği zor günlerden sonra bulunduğu durum. Deutsche Bank ise bu konuda baskı yapmamakla birlikte gönüllük esasını dikkate alacaklarını belirtti.

Financial Times’da yer alan habere göre, Deutsche Bank tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Banka tarafından yapılan açıklamada, yönetim kurulunun ve yönetim komitesinin gönüllü olarak maaş ödenmemesi konusunda programı daha geniş bir kitleye yaymaya hazırlandıklarını açıkladı. Bu imkânın orta düzey yöneticiler içinde geçerli olduğu vurgulandı.

583 PERSONEL 1 MİLYON EURO ÜZERİNDE GELİRE SAHİP

Almanya tarihindeki ekonomik dönemlerinden en iyisini yaşıyor olsa da, Covid-19 salgınının ekonomiye verdiği zarar yadsınamaz boyutta. Deutsche Bank ise yatırım bankacılığı alanında yaşanılan sıkıntılar nedeniyle Covid-19'un getirdiği bu salgına hazırlıksız yakalanmış durumda. Banka, yatırım bankacılığı alanındaki sıkıntılar ile sınanırken, salgının getirdiği olumsuz ekonomik durumda eklenince kendini çalkantılı bir durumda buldu.

Tüm bunlar yaşanırken bir yandan Deutsche Bank, 2022 yılına kadar 18 bin çalışan personelinin işine son vermeye hazırlanıyor.

Son açıklanan istatistiklere göre, Deutsche Bank yıllık maaşı 1 milyon euronun üzerinde çalışan 583 personele sahip.

Bankanın bu teklifi ise bir kısım üst düzey yönetici tarafından oldukça olumsuz karşılandı. Maaşının kesilmesini istemediği belirten bir yönetici karardan memnun olmadığını açıkça belirtti. Başka bir yönetici ise ismini paylaşmayarak, bankanın yöneticilerden hediye talep ettiğini belirtti.

Öne Çıkanlar