Deyrizor'a hava saldırısı

Deyrizor'a hava saldırısı
Saldırıda aralarında sivillerin de olduğu 54 kişi öldü. Saldırıyı uluslararası koalisyonun düzenlediği belirtiliyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor’a düzenlenen hava saldırısında, aralarında IŞİD militanları ve 28 sivilin de bulunduğu en az 54 kişinin öldüğünü açıkladı.

IŞİD'in kontrolü altındaki bölgede, Perşembe günü geç saatlerde düzenlenen saldırıda, çok sayıda sivilin sığındığı, Irak sınırına yakın bir buz fabrikasının vurulduğu belirtildi.

Saldırıyı Irak’ın mı yoksa IŞİD’le mücadele eden ABD öncülüğündeki ulusaralarası koalisyonun mu düzenlediği henüz netleşmedi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, hava saldırılarından Amerika öncülüğündeki koalisyonu sorumlu tutarken, 30 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

Reuters haber ajansı ise, ABD öncülüğündeki koalisyonun, Gözlemevi’nin bahsettiği ölümlerin meydana geldiği bölgedeki hava saldırılarını, koalisyon ya da koalisyon ortaklarından biri tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini aktardağını yazdı.

IŞİD, Suriye'deki topraklarının çoğunun kontrolünü kaybetti, ancak Deyrizor’un da aralarında bulunduğu bazı cepleri hala elinde tutuyor. (AMERİKA'NIN SESİ)

Öne Çıkanlar