DİSK'e 1 Mayıs davası

DİSK'e 1 Mayıs davası
Genel Başkan Çerkezoğlu ile Genel Sekreter Serdaroğlu’nun da yargılandığı dava öncesi, DİSK Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun da bulunduğu 15 DİSK’li hakkında, "1 Mayıs 2020’de Taksim Meydanı’na yürümek istedikleri" gerekçesiyle dava açıldı.

Salgın nedeniyle bu yıl ve geçen yılki 1 Mayıs’ta alanlarda kitlesel kutlamalar yapılamadı. Taksim ve Kazancı Yokuşu’nda sınırlı sayıda katılımla törenler gerçekleştirilebildi. Geçen yılki 1 Mayıs kutlamalarında DİSK heyeti, DİSK Genel Merkezi önünden Taksim Meydanı’na yürümek istemiş ancak polis tarafından gözaltına alınmışlardı. Arbede sırasında DİSK’in çelengi de parçalanmıştı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre davanın ilk duruşması yarın saat 09.30’da İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 

‘YARGI KARARLARI YOK SAYILDI’

DİSK’ten yapılan açıklamada ise "Anayasal ve yasal hakları, yerel ve uluslararası mahkemelerde alınan onlarca yargı kararını yok sayarak, ‘Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ kutlamalarında Taksim 1 Mayıs alanının işçi sınıfına kapatılması kabul edilemez" denildi.

DİSK yarın görülecek duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

 

Öne Çıkanlar