10 gündür gözaltında tutulan 12 kişiden 6’sı tutuklandı

10 gündür gözaltında tutulan 12 kişiden 6’sı tutuklandı
Diyarbakır merkezli başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve 10 gündür gözaltında tutulan 12 kişiden 6’sı adli kontrolle serbest kaldı. 6 kişi ise tutuklandı.

ARTI GERÇEK - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 1 Ekim’ günü Diyarbakır merkezli olarak 5 kentte yapılan ev baskınlarında 12 kişinin gözaltına alınmıştı.  Diyarbakır Emniyetinde tutulan ve 3 defa gözaltı süreler uzatılan 12 kişi bu gün Diyarbakır Adliyesine sevk edildi.

12 KİŞİ 10 GÜNDÜR GÖZALTINDA

10 gündür gözaltında tutulan Fırat B, Hasan B, Ali Osman N, Çekdar K, Ozan O, Şeyhmus A, Nizamettin İ, Mehmet Mehdi B, Ali Y, Mustafa Y, Mehmet Y ve Mehmet Arif B örgüt içerisinde faaliyet yürüten örgüt mensuplarına bağlı olarak kurye işbirlikçilik faaliyetinde bulunmakla suçlanıyor. 

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Diyarbakır Adliyesine sevk edilen 12 kişiden Ali Y, Şeyhmus A, Çekdar K, Mehmet Y ve Mehmet Mehdi B adli kontrol ile serbest bırakılırken, 7 kişi ise "Örgüt üyeliği" suçlaması ile tutuklamaya sevk edildi. Tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilen 7 kişiden Fırat B. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 kişi ise tutuklandı.

Öne Çıkanlar