Dünyanın en büyük araç kiralama şirketi iflas başvurusu yaptı

Dünyanın en büyük araç kiralama şirketi iflas başvurusu yaptı
18,8 milyar dolar borcu bulunan ve dünyanın en büyük araç kiralama şirketlerinden biri olan Hertz, pandemi nedeniyle iflas erteleme başvurusunda bulundu.

Dünyanın en büyük otomobil kiralama şirketlerinden olan ve 102 yıldır faaliyet gösteren, bünyesinde 568 bin adet araç bulunan ABD merkezli araç kiralama devi Hertz, salgının turizm ve seyahat sektörüne vurduğu darbe ve kiralık araçlara talebin azalmasının ardından iflas erteleme başvurusunda bulundu.

Hertz, Delaware Bölgesi ABD İflas Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulundu. Deleware Bölgesi İflas Mahkemesi'ne yapılan başvuru ABD ve Kanada’daki firmanın yan kuruluşlarını da kapsıyor.

Firmanın iflas başvurusuna rağmen bayii ve firmanın yan kuruluşları alışılmış faaliyetlerine devam edecek. Rezervasyonlar, indirimler, faturalar, müşteri bağlılığı gibi önemli konular aynı şekilde planlandığı gibi sürecek. Firma bu operasyonlara devam etmek için yaklaşık 1 milyar dolar bütçe ayırmış durumda.

18,8 milyar dolar borcu bulunan Hertz'in bu derece bir nakit ile işlemlerin devam etmesini desteklemesi iddialı olarak görülüyor. Salgının getirdiği sıkıntılar ise firmanın işlerinin tamamen durma noktasına gelmesine neden oldu.

Firma iflasını şu şekilde açıkladı:

 "Covid-19 salgınının etkisiyle birlikte seyahat talebi dramatik derecede düşmüş durumda ve bu durum birçok iptali de içinde barındırıyor." 

Firma salgına tepki olarak hemen harekete geçtiğini, müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığına ve güvenliğine öncelik verdiği için tüm gereksiz harcamaları ortadan kaldırdıklarını açıkladı. Firmanın küresel işgücünün yarısı olan 20 bin çalışanın işten çıkartılacağından bahsediliyor.

Öne Çıkanlar