Durmuş Yılmaz'dan BDDK'nın suç duyurusuna tepki: Soru sormayın, susun yoksa...

Durmuş Yılmaz'dan BDDK'nın suç duyurusuna tepki: Soru sormayın, susun yoksa...
BDDK'nın aralarında kendisinin de yer aldığı 26 kişi hakkındaki suç duyurusuna ilişkin Yılmaz, 'Eleştirmeyin, soru sormayın, susun yoksa... Hayır doğrular söylenecektir' tepkisinde bulundu.

ARTI GERÇEK - İyi Parti Ankara Milletvekili ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başkanı Durmuş Yılmaz, kurda yaşanan hareketliliği sosyal medyada manipüle ettiklerini ileri sürerek kendisi dahil 26 kişi hakkında suç duyurusunda bulunan BDDK'ya, "Finansal istikrarın ne olduğunu, bankaların güven kuruluşları olduğunu; bu konularda bin düşünüp bir konuşulması gerektiğini bilirim. Böyleyken bu konularda suç duyurusu da ne oluyor. Şu oluyor. Eleştirmeyin, soru sormayın, susun yoksa..." sözleriyle tepki gösterdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) dün yaptığı bir açıklamada, "Sosyal medya ve yayın organları üzerinden kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımları dolayısıyla aşağıdaki Twitter hesapları ve kişiler hakkında Kurumumuz, Bankacılık Kanununun 74'üncü maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunmuştur"  ifadelerini kullanarak, 26 ismin yer aldığı listeyi paylaştı.

BDDK'nın suç duyurusunda bulunduğu isimler arasında eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, eski Merkez Bankası Başkanı Rüşdü Saraçoğlu, gazeteciler Şeref Oğuz, gazeteci Emin Çapa ve ekonomist Selçuk Geçer yer alıyor.

Durmuş Yılmaz, BDDK'nın suç duyurusu kararına Twitter hesabından tepki gösterdi. "Finansal istikrarın ne olduğunu, bankaların güven kuruluşları olduğunu; bu konularda bin düşünüp bir konuşulması gerektiğini bilirim" diyen eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, BDDK'nın kararına ilişkin, "Yanlışların doğru iletişimle doğru zamanda, doğru sözcüklerle düzeltilmesi gerektiğine inanırım. Böyleyken bu konularda suç duyurusu da ne oluyor" dedi.

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu oluyor. Eleştirmeyin, soru sormayın, susun yoksa... Hayır doğrular söylenecektir. Konu ile ilgili olarak arayan, görüş almak isteyip de dönemediğim her türlü yayın organlarına, dayanışma gösteren herkese teşekkür eder saygılar sunarım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar