Ebubekir Bağdadi'nin yardımcısı yakalandı

Ebubekir Bağdadi'nin yardımcısı yakalandı
Qardaş'ın nerede ve nasıl yakalandığına dair herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

IŞİD'in öldürülen lideri Ebubekir Bağdadi'nin halefleri arasında ismi geçen ve Kobani ile Şengal'e dönük saldırıları organize eden Abdul Nasır Qardaş'ın yakalandığı duyuruldu.

Irak'ın resmi haber ajansı INA, güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde, istihbarat kurumu tarafından düzenlenen operasyon sonucu IŞİD'in öldürülen lideri Ebubekir Bağdadi'nin halefleri arasında ismi geçen Abdul Nasır Qardaş'ın yakalandığını duyurdu. Haberde, Qardaş'ın nerede ve nasıl yakalandığına dair herhangi bir bilgiye yer verilmedi. 

BAĞDADİ'NİN YARDIMCISIYDI

Irak Savunma Bakanlığı ise, dün yakalandığı duyurulan Qardaş'ın kimlik ve örgütsel bilgilerini paylaştı. Mezopotamya Ajansı'ndaki habere göre, açıklamada, Qardaş'ın gerçek isminin Taha Abdurrahim Abdullah Bekir el-Gassani olduğu belirtilerek, 1967'de Ninova'nın Telafer ilçesinde doğduğu ve Musul'un Mişeyrfe semtinde ikamet ettiği kaydedildi. 

ŞENGAL VE KOBANİ SALDIRILARI  

Açıklamada, Qardaş'ın Hasekê, Deyrizor ve Rakka valiliği görevlerinin ardından Bağdadi'nin yardımcılığına getirildiği ifade edildi. Yine Qardaş'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye kentlerinden Kobani'ye dönük saldırıları organize eden kişi olduğu bilgisine yer verildi. 

QSD DESTEĞİYLE YAKALANDI

ROJnews, söz konusu kişinin Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) desteğiyle yakalandığını duyurdu. Haberde, Qardaş'ın aynı zamanda Şengal'e dönük saldırıları organize eden kişi olduğu belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar