Ege Cansen: Bu yılki rekor büyümede sığınmacı göçmenlerin katkısı var

Ege Cansen: Bu yılki rekor büyümede sığınmacı göçmenlerin katkısı var
Sözcü gazetesi yazarı Cansen, 'Göçmen siyasetinin bir hedefi ülkelerine geri göndermek olsa bile bir diğer hedef bu kişileri ülkenin kayıt içi üretim sistemine entegre etmek olmalı' dedi.

ARTI GERÇEK - Sözcü gazetesi yazarı Ege Cansen, bugünkü köşesinde Türkiye'nin bu yılki büyüme oranlarına ilişkin yapılan tahminleri değerlendirdi.

Büyüme oranlarında göçmenlerin etkisine değinen Cansen yazısında, "Geçen yılki yüzde 1.9'luk büyüme başarısında da, bu yılın rekor büyümesinde de 'sığınmacı göçmenlerin' hatırı sayılır katkısı olduğu kanaatindeyim. ABD, ekonomisinin dinamizmini, her yıl ülkeye kabul ettiği 1 milyondan fazla göçmene borçludur" dedi.

Cansen'in yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle:

"1960'tan sonra Almanya'nın hızlı gelişmesinde başta Türkler olmak üzere, bu ülkeye gelen diğer "misafir işçilerin" payı yadsınamaz. Aynı ilgileşim Fransa ve İngiltere için de geçerlidir. Geçenlerde konuştuğum Merkel'in kıdemli bakanlarından Aydan Özoğuz, Almanya'da halen 5 milyon Türk kökenli insan olduğunu söyledi. Bunlara kimse Almanya'ya külfet diye bakmamaktadır. Suriyeli veya Asyalı göçmenlerin çoğu da Türk ekonomisine yük olmaktan çıkmıştır. Göçmen siyasetimizin bir hedefi, göçmenleri kısmen ülkelerine geri göndermek olsa bile bir diğer hedef de, bu kişileri ülkenin 'kayıt içi' üretim sistemine entegre etmek olmalıdır."

Öne Çıkanlar