Bağış'ın bu fotoğrafı SBK'nin uçağında mı çekildi?

Bağış'ın bu fotoğrafı SBK'nin uçağında mı çekildi?
Eski bakanlardan Egemen Bağış’ın SBK’nin uçağında çekildiği iddia edilen fotoğrafı yayınlandı.

Kara para aklama suçundan ABD’nin talebiyle tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın (SBK) uçağına binen ‘ünlüler listesine’, eski bakan ve şimdiki Prag Büyükelçisi de katılmıştı. Bağış’ın, SBK’nin uçağında çekildiği iddia edilen fotoğrafı yayınlandı.

SBK’nin günlüğü 15 bin Euro olan lüks uçağını kullananlar arasında Prag Büyükelçisi ve eski bakan Egemen Bağış da yer aldığı gündeme gelmişti.

17-25 Aralık günlerinde "Her Cuma bir ayet sallıyorum, bakara makara" sözleriyle hatırlanan Bağış, SBK’nin uçağında çekildiği iddia edilen fotoğraflarda gazeteci Ali Bayramoğlu ile birlikte görülüyor. Masada açılmış şampanyanın da bulunduğu fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. 

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında "rüşvet ve nüfuz ticareti" suçlarını işlediği iddiasıyla" hakkında soruşturma açılan 4 bakan arasında yer alan Bağış, Avrupa Bakanı iken görevinden alınmıştı. TBMM’de hakkında Yüce Divan’a gönderilmesi ile ilgili yapılan oylamada AKP’li vekillerin oylarıyla Bağış, yargılanmaktan kurtulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar