Kolunda serumla Adalet Nöbeti’ne katılan Emine Şenyaşar'a polis müdahalesi

Kolunda serumla Adalet Nöbeti’ne katılan Emine Şenyaşar'a polis müdahalesi
AKP’lilerin saldırısı sonucu eşini ve çocuklarını kaybeden Emine Şenyaşar, eylemini sürdürdüğü sırada serum bağlı olduğu halde polis müdahalesine maruz kaldı.

24 Haziran seçimleri sürecinde Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar (65) ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 241’inci gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar, sorumluların cezalandırılması ve saldırıdan yaralı kurtulup sonrasında da tutuklanan diğer oğlunun serbest bırakılması için verdiği adalet mücadelesini ilerlemiş yaşına ve sağlık problemlerine rağmen kesintisiz sürdürüyor.

SERUMLA NÖBETE GELDİ

Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelmek isterken tansiyonu düşen Şenyaşar, eşi ve çocuklarının gözleri önünde katledildiği Suruç Devlet Hastanesi'ne gidemediğinden ilçede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Sağlık çalışanlarının müdahalesiyle kendine gelen Şenyaşar, doktorların "2 gün dinlenmen gerek" ikazlarına rağmen adalet eylemine ara vermeyeceğini belirtti. Şenyaşar, serum takılı bir şekilde Urfa Adliyesi önüne gitmek için yola çıktı. Kolunda serum olan anne ve oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi'ne önüne gelerek bugünkü adalet mesaisine başladı.

‘BU BİR İNSANLIK DRAMI’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ferit Şenyaşar, "Bu insanlık dramı. Artık annenin kaldırımda oturacak hali kalmadı. Annem her gün gözlerimin önünde eriyor. Buna biri dur desin" dedi.

POLİS MÜDAHALESİ

Anne Şenyaşar, eylemini sürdürdüğü sırada serum bağlı olduğu halde polis müdahalesine maruz kaldı. 

Serumun "formalite" olduğunu öne süren polis amiri, aileye müdahale etmeyen polislere bağırarak, "Ben mi müdahale edeyim. Zorla hastaneye götürün. Burası adliye, hastane değil" dedi. Bunun üzerine polisler, anne Şenyaşar'ı adliye önüne çağırdıkları ambulansla hastaneye götürmeye çalıştı. Anne Şenyaşar, polis müdahalesine "Beni cezaevine götürün" diyerek tepki gösterdi. 

Hastaneye gitmeyi reddeden anne Şenyaşar, oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte savcıyla görüşmek amacıyla adliye binasına girdi. 

Öne Çıkanlar