Sisi, AKP'yi takdir ediyor!

Sisi, AKP'yi takdir ediyor!
ABD’ye darbeci demiş İçişleri Bakanı’na rağmen Dışişleri nasıl oluyor da görüşme istiyor Biden’dan?

ARTI GERÇEK - Süleyman Soylu, Sedat Peker’in adını anmadan suçlamalarına yanıt verecekmiş gibi yapıp anılarını anlattığı biri TRT’de diğeri Habertürk’te yaptırdığı iki ayrı canlı yayından birinde 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin ''Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 15 Temmuz'un ABD ile birlikte faili.'' demişti.

Bi dakka… bi dakka…

Sözler hele de ülkenin kaderini, geleceğini belirleyecek kadar kritik bu sözler öylece denilip geçip gidilecek bir şey midir? Onlar deyip geçseler de biz duymamış gibi geçip gidebilir miyiz? Sözler değersiz midir yani bu kadar? Başkalarının sözüne değer vermediklerini biliyoruz ama kendi sözlerine değer verenlerin ona göre konuşması gerekmez mi?

İçişleri böyle söylerken Dışişleri de Biden seçildiğinden beri Biden ile Erdoğan’ın görüşmesini ayarlamaya çalışıyordu. Biden’ın seçilmesinden aylar sonra bırakın yüzyüze görüşmeyi telefonun gelmesini sağlamak bile onlar için ciddi bir efor gerektirse de, başarı sayılsa da ( Obama’nın ikinci kez ABD Başkan’ı seçildiğinde ilk ziyaretini yaptığı Türkiye’den, Biden’ın hemen herkesi arayıp en son Erdoğan’a telefon edip, NATO zirvesine gelmişken sizinle de buluşabiliriz demesine giden AKP politikaları…) AKP açısından çok şey değişiyor olabilir mi? Durum değişmeden söz değişir mi?

Bi dakka ama…

Mısır'da Darbe yapan Sisi'ye darbeci diyerek yıllarca görüşmeyen, Libya'da Hafter’e de darbeci diyen AKP, şimdilerde hem Sisi hem Hafter'le görüşmenin yollarını arıyorken, ABD’ye darbeci demiş İçişleri Bakanı’na rağmen Dışişleri nasıl oluyor da görüşme istiyor Biden’dan? Darbeyi konuşmak için mi yoksa hesap sormak için mi? İyi ama bugüne kadar bunun konuşulduğuna dair neden bir haber bile yok?

Ama yine bi dakka…

Sudan’da darbe ile iktidarı alan ve 30 yıl boyunca yöneten Ömer El Beşir ile de pek sık görüşürdü AKP fakat ona nedense hiçbir zaman darbeci demediler. Darbe dediğin duruma göre değişirmiş meğer… Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri daha birkaç gün önce ‘Türkiye’nin ilişkileri iyileştirme eğilimi takdire değer’ dedi. Takdir etmenin ve edilmenin ne anlama geldiğini, kimin kimi takdir edebileceğini elbette bilerek söylüyor Mısır.

Bu sefer AKP ‘bi dakka!’ der mi bize?

Rabia zaten hiçbir zaman Sisi’ye Mısır yönetimine karşı değildi ki derler mi diyecek oldum ki hatırladım; 18 Mart 2021’de Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuşan Erdoğan "Selçuklu da Osmanlı da içerideki bölünmeler nedeniyle yıkılmıştır. Bugünkü devletimizin de aynı akıbete duçar olmasına izin vermeyeceğiz. Uzunca bir süredir tekrarladığımız Rabiamızın gerisindeki mana budur" deyivermiş…

Ne diyelim…

Oysa Sisi gerçekten de İhvan yönetimine karşı mücadele eden ve kazanmak üzere olan halkın iradesini çalarak darbe yapmış birisiydi…

Erdoğan, NATO liderler zirvesinde Biden'la görüşme sonrası açıklamalarda bulunarak neler konuştuklarını anlattı ama iktidarının sürekli değişen sözlerinin dışarıda da içeride de (güçlü olmak başka sözün değerli olması başka) bir değeri var mı uzun zamandır?

Öne Çıkanlar