Valilik binasına saldıranlar Erbilli

Valilik binasına saldıranlar Erbilli
Erbil’de 'Allah-u Ekber' sloganlarıyla valilik binasına giren saldırganlar öldürülürken 1 valilik çalışanı yaşamını yitirdi, 3 asayiş görevlisi de yaralandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de valilik binasına silahlı saldırı düzenlendi.

3 saldırgan binaya girerken valilikte şoför olarak çalışan Ahmet Selim Gerdi adlı 16 yıllık polis memurunu yaraladı. Bina içinde iki görevliyi esir alan saldırganlara dönük operasyon sırasında görevlilerden biri yaşamını yitirirken Gerdi ile birlikte 3 asayiş görevlisi de yaralandı.

Erbil Vali Yardımcısı Tahir Abdullah gazetecilere yaptığı ilk açıklamada saldırganların valilik binasına girerken ateş açmaya başladıklarını söyledi.

GÖRGÜ TANIKLARI: ALLAH-U EKBER SLOGANI ATIYORLARDI

Görgü tanıkları saldırının ilk anında saldırganların 'Allah-u Ekber' sloganları atarak binaya girdiklerini belirtti. Saldırganlar binanın 3. katında 2 valilik çalışanını rehin aldıktan sonra zaman zaman valilik penceresinden dışarıya ateş açtılar.

ÜÇSALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

3 kişi olduğu belirlenen saldırganlar valilik binası içine girdikten sonra Erbil Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel timler valilik binasına operasyon düzenledi. Binanın ilk iki katı kontrol altına alındıktan sonra operasyon binanın 3. katında devam etti. Daha sonra saldırganlardan üçü ölü olarak ele geçirildi.

Valilik saldırısında bir valilik çalışanı hayatını kaybederken, 3'ü asayiş görevlisi de yaralandı.

SALDIRGANLAR ERBİLLİ

Erbil Asayiş Müdürü Tarık Nuri, valilik binasına dönük saldırıdan sonra yaptığı açıklamada saldırganların kimliklerinin belirlendiğini duyurdu.

Sabah saat 7.12 sıralarında valilik binasına saldırı düzenlendiğini belirten Nuri, saldırganların güvenlik güçlerinin operasyonuyla öldürüldüğünü belirtti. Nuri, "Valilik binasına saldıran kişiler Erbil nüfusuna kayıtlı" dedi.

Detayların daha sonra paylaşılacağını dile getiren Nuri, ilk belirlemelere göre sözkonusu kişilerin IŞİD'le bağlantılı olabileceğini de sözlerine ekledi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar