Erdoğan Arnavutluk'a gidiyor: Meclis'te konuşacak, açılış yapacak, konut teslim törenine katılacak

Erdoğan Arnavutluk'a gidiyor: Meclis'te konuşacak, açılış yapacak, konut teslim törenine katılacak
Erdoğan'ın Arnavutluk’ta Meclis’e sesleneceği, cami açılışı yapacağı ve ülkede Türkiye tarafından inşa edilen konutların teslim törenine katılacağı aktarıldı.

Erdoğan Başkentray Açılış Töreni’nde


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davet üzerine yarın Arnavutluk'a gidiyor. Yılın ilk yurt dışı ziyaretini Arnavutluk’a gerçekleştirecek olan Erdoğan, Başbakan Edi Rama ile bir araya gelecek. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak. Erdoğan ayrıca, Arnavutluk’ta Meclis’e seslenecek, cami açılışı gerçekleştirecek ve ülkede 2019’da meydana gelen depremde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından inşa edilen konutların teslim törenine katılacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada Erdoğan’ın Arnavutluk ziyaretine ilişkin programı şöyle duyuruldu:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetine icabetle, 17 Ocak 2022 tarihinde Arnavutluk’u ziyaret edeceklerdir.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, stratejik ortaklık seviyesindeki Türkiye-Arnavutluk ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde de bulunulacaktır.

2019 yılında Arnavutluk’ta meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç Şehri’nde inşa edilen konutların teslim töreni de ziyaret vesilesiyle icra edilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Tiran’da TİKA tarafından restore edilen Ethem Bey Camii’nin açılışını gerçekleştirecekler, Arnavutluk Meclisi’ne hitap edeceklerdir."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar