Erdoğan'dan AKP'ye Sedef Kabaş talimatı

Erdoğan'dan AKP'ye Sedef Kabaş talimatı
Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanması AKP MYK toplantısında ele alındı. Bu konudaki tweetlerin sayısı aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun takipçisi olunmasını istedi

AKP'nin dün (24 Ocak) yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, gazeteci Sedef Kabaş'ın TELE1’de katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla tutuklanması da değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sedef Kabaş'a ilişkin partisinin MYK toplantısında talimat verdi. DHA'nın haberine göre, Erdoğan, Kabaş'ın sözlerini doğru bulmadığını belirtip konunun takipçisi olunmasını istedi. 

Erdoğan, AKP teşkilatları tarafından 81 ilde yapılan suç duyurusunu hatırlatarak, konunun üzerine gitmeye devam edilmesini istedi.

Toplantıda, Kabaş'ın sözleriyle ilgili sosyal medyadaki paylaşımlar da konuşuldu. Kabaş'a tepki göstermek için sosyal medyada açılan hashtaglerde 400 binden fazla tweet atıldığı, o tweetlere 20 milyondan fazla erişim sağlandığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar