Erdoğan'dan BOTAŞ'a iki kentte 'acele kamulaştırma' yetkisi

Erdoğan'dan BOTAŞ'a iki kentte 'acele kamulaştırma' yetkisi
Tesis, yol, katodik koruma hattı ve anot yataklarının yapımı amacıyla iki kentteki taşınmazlara ilişkin ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı.

ARTI GERÇEK-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir ve Kayseri’deki taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından ‘acele kamulaştırmasına’ karar verdi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan1022 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı şöyle:

Kayseri-Ankara Doğal Gaz Boru Hattı Himmetdede-Kalaba Arası Koza Altın Maden Sahası Deplase Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Kayseri ve Nevşehir illeri sınırları içerisinde yer alan ve ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlar ile söz konusu proje kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazların, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 inci maddesi gereğince karar verilmiştir."

KATODİK KORUMA NEDİR?

Katodik koruma bir tür metal koruma metodudur. Metallerin birçoğu su veya hava ile temas ettiğinde korozyona uğrar. Bu özellikle suyun içindeki veya toprağın altındaki metal borular için büyük bir riskt teşkil eder ve bu boruların yapıldığı metalin korozyona uğramaması için birçok koruma yöntemi geliştirilmiştir.

ANOT NEDİR?

Anot, redoks tepkimelerinde yükseltgenmenin (oksidasyon) gerçekleştiği elektrottur. Katot'un tersi olarak tanımlanabilecek, artılığı ve eksiliği duruma göre değişen iletken uç.

 


Fotoğraf: Kayseri Büyükşehir Belediyesi 

Öne Çıkanlar