Erdoğan: AİHM kararı bizi bağlamaz

Erdoğan: AİHM kararı bizi bağlamaz
AİHM, Demirtaş hakkında hak ihlali kararı vererek tahliyesini istemişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili verdiği hak ihlali kararıyla ilgili olarak "Karar bizi bağlamaz" dedi.

Erdoğan, "AİHM kararları bizi bağlamaz. Bugüne kadar örgütle ilgili çoğu kararlar hepsi aleyhe. Karşılığında yapabilecek çok şeyler var. Karşı hamlemizi yaparız. Terör devam ediyor" diye konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AİHM kararıyla ilgili olarak "Kararı bir görelim. Bu konuda yargılamayı yapan yargı mercii karar verecektir" demişti.

İLGİLİ HABER: AİHM, DEMİRTAŞ KARARINI AÇIKLADI: TUTUKLULUĞUNA DERHAL SON VERİLMELİ

İLGİLİ HABER: HÜKÜMETTEN İLK DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

AİHM, Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk haline ilişkin başvuruyu bugün karara bağlamıştı. AİHM Demirtaş'ın tutukluluğuyla ilgili hak ihlali kararı vermiş ve tutukluluğuna son verilmesi için gereğinin yapılması gerektiğini karara bağlamıştı.

AİHM kararında, Demirtaş’ın tutukluluğunun ulusal ve uluslararası hukuka aykırı olduğu ifade edilmişti. Kararda ayrıca, ‘tutukluluğun devam etmesini haklı kılan yeni gerekçeler ve kanıtlar ileri sürülmedikçe de tutukluluk halinin mümkün olan en kısa tarihte sonlanması’ talep edilmişti.

Karara göre Türkiye 10 bin euro manevi tazminat ile 15 bin euro yargılama gideri ödeyecek. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar