'Erdoğan İsrailli kalp doktorundan tavsiye alıyor'

'Erdoğan İsrailli kalp doktorundan tavsiye alıyor'
Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili çıkan son habere göre, 68 yaşına girecek olan Cumhurbaşkanına İsrailli ünlü bir kalp doktorunun danışmanlık yaptığı iddia edildi.

​​İsrail haber sitesi Ynetnews.com, perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda İsrailli bir doktordan tıbbi tavsiye aldığını iddia eden bir haber yayınladı.

Gazete, söz konusu doktorun, Tel Aviv'deki Sourasky Tıp Merkezi'nin genel müdür yardımcısı ve hastanede medikal turizm sorumlusu olan Prof. Itzhak Shapira olduğunu duyurdu.

Shapira’nun, dünya liderlerine tıbbi sorunlar ve tedaviler konusunda danışmanlık yapmakta olduğu vurgulandı.

Shapira’nın eğitimli bir kardiyolog olduğu belirtilen haberde, bunun da Erdoğan’ın kalp problemleriyle uğraştığını düşündürebileceğine dikkat çekildi ve "ancak bu spekülasyonları destekleyecek resmi bir bilgi yok" denildi.

İkilinin ilişkisine aşina olan kaynaklar, "Türkiye'de tanışmiş olmalarına şaşırmayacaklarını" söylediler.

Sourasky Tıp Merkezi ve Shapira konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Erdoğan'ın temkinli bir şekilde yürüdüğü videolarının geçen yılın sonlarında internette ortaya çıkmasından sonra, son aylarda Erdoğan'ın sağlığıyla ilgili yoğun spekülasyonlar yapılmıştı.

Sağlığıyla ilgili bu söylentileri dağıtmak amacıyla Erdoğan'ın iletişim ofisinden, basketbol oynarken çekilmiş bir videosu paylaşılmıştı.

Önümüzdeki ay 68 yaşına girecek olan Erdoğan, 2011 yılında laparoskopik mide-bağırsak ameliyatı geçirdi; ancak başka herhangi bir tıbbi rahatsızlığı olup olmadığı açıklanmadı.

Öne Çıkanlar