Erdoğan söyledi, yandaşlar yazdı: 'Ezan ıslıklama ittifakı' deyip hedef gösterdiler

Erdoğan söyledi, yandaşlar yazdı: 'Ezan ıslıklama ittifakı' deyip hedef gösterdiler
Erdoğan’ın sözlerinin ardından bir grup tekbirlerle sokağa çıkarken, iktidara yakın gazeteler de ‘ezan düşmanları’ diyerek muhalefeti hedef aldı.

ARTI GERÇEK-AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın binlerce kişinin eşitsizliğe karşı taleplerini dile getirdiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşünü hedef alan söylemini, iktidara yakın gazeteler de manşetlerden devam ettirdi.

Adana'daki mitingde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, polisin tüm saldırı ve engellemelerine rağmen kitlesel bir şekilde gerçekleşen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 17’ncisi düzenlenen 'Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınları ezana ve bayrağa hakaret etmekle suçlayıp, hedef göstermişti. Erdoğan, "Bu bayrağa, ezana tahammülü olmayanlarla karşı bir ittifakla seçime giriyoruz. Güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup Ezan-ı Muhammediyeye terbiyesizlik ettiler. Biz gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istikbalimize saldırıyorlar. Bunların tek ittifakı ezan, bayrak düşmanlığıdır" ifadelerini kullanmış, bu sözlerin ardından, dün İstanbul Taksim'de sokağa çıkan bir grup sarıklı ve cübbeli 'ezana uzanan eller kırılsın' sloganı atarak Tarlabaşı'ndan Taksim'e doğru yürümeye çalışmıştı.

Tekbirler getirerek Tarlabaşı'ndaki İstanbul HDP İl binasına saldırmak isteyen grup, polisin müdahalesiyle Tarlabaşı Caddesi’ne yürüyüp yolu trafiğe kapatmıştı.

İLGİLİ HABER: ERDOĞAN'IN 'EZAN' SÖZLERİNDEN SONRA SOKAĞA ÇIKTILAR

'EZAN ISLIKLAMA İTTİFAKI'

Yaşanan tehlikeli gerginlik yetmezmiş gibi, provokasyonlara karşı muhalefetten sağduyu çağrıları yapılmasına karşın, yandaş gazetelerin tamamı Erdoğan’ın ‘ezan düşmanları’ sözleriyle muhalefeti hedef alan tavrı sürdürdü. Saray’a yakın gazeteler "Ezan ve bayrak düşmanları", "Ezan ıslıklama ittifakı" ifadeleriyle muhalefeti hedef aldı. Sayfalarında sık sık Erdoğan'a övgülere yer veren Güneş  gazetesi ise CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef gösterdi. Yandaş gazete, "Halkın kutsal değerlerine iğrenç küfürlerle saldırılan provokasyon yürüyüşünde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ön saftaydı" sözleriyle muhalefeti hedef gösterdi. Akşam gazetesi de CHP'li Kaftancıoğl ve vekillerin fotoğrafını kullandığı birinci sayfasına 'Ezan ıslıklama ittifakı' manşetini attı. 

ERDOĞAN SÖYLEDİ, ONLAR YAZDI

İşte iktidara yakın gazetelerin bugünkü manşetleri:

Öne Çıkanlar