Erdoğan’ın Kobane-Afrin arasına 'göçmen kalkanı' planı

Erdoğan’ın Kobane-Afrin arasına 'göçmen kalkanı' planı
Türkiye, ‘Fırat Kalkanı' bozgunundan sonra yeni bir planın mı peşinde? Savaşarak oluşturamadığı Kürtlere karşı kalkanı bu kez bölgeye göçmen...

Türkiye, ‘Fırat Kalkanı' bozgunundan sonra yeni bir planın mı peşinde? Savaşarak oluşturamadığı Kürtlere karşı kalkanı bu kez bölgeye göçmen taşıyarak mı oluşturmaya çalışacak? Kobane ve Afrin kantonlarının arasına Sünni Türkmenler mi yerleştiriliyor?

Haber Merkezi – Doğan Haber Aansı bugün Artı Gerçek’te de yayınlanan bir haberi abonelerine duyurdu. Haber özetle şöyleydi:

"Suriye’de dün tamamlandığı açıklanan Fırat Kalkanı Harekatı’yla, IŞİD’den alınan El Bab’ın yaşanılabilir hale getirilmesi amacıyla çalışmalara başlanıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanarak yaşanılabilir düzeye getirilecek El Bab’a, savaş sırasında göç ederek Gaziantep’e gelen Suriyelilerden 100 bininin gönderilmesi planlanıyor.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine komşu Cerablus’ta da yapılan altyapı çalışmaları okul ve hastane gibi binaların restorasyonu tamamlandıve insanların yemek ihtiyaçlarının karşılanması için de fırın ve aşevleri oluşturuldu. Çalışmaların ardından savaş sırasında evlerini terk ederek Gaziantep ve çevre kentlere yerleşen 50 bin civarında Suriyeli de yeniden Cerablus’a döndü."

Sevindirici gelişmeler! Suriyeliler evlerine dönüyorlar, Türk devleti onlar için her tür konforu sağlamış…

Bu haberleri okuyup geçen okuyucu, "bravo Türk devletine "diyecek. Harita bilmemesi ya da açıp bir haritaya bakmaması koşuluyla.

Çok zor değil şimdi durumu kavramak değil mi? Türkiye devleti, savaşla yapamadığını bu kez göçmenleri kullanarak yapmaya çalışıyor. Yani iki Kürt kantonunun arasına sünni muhtemelen de Türkmen nüfus yerleştirmeye çalışıyor. Bu planı Özgür Politika Gazetesi yazarı Meral Çiçek 25 Mart Cumartesi günü köşesinde ayrıntılarıyla yazdı. Çiçek, geçtiğimiz hafta sonu kalabalık bir konvoyun daha Humus’tan Bab üzerinden Cerablus ve Ezaz taraflına geçtiğini belirttikten sonra şöyle dedi:

TC’ye bağlı yüzlerce silahlı çete aileleriyle birlikte, burada İHH etiketiyle kurulan kamplara yerleştirildi. Cumartesi günü bin 354 kişi böylece Şehba’ya taşınırken, önümüzdeki süreçte toplam 15 bin kişinin TC’nin bölgede kurduğu kamplara getirilmesi öngörülüyor. Bu çetelerin önemli bir kısmı işgalci Türk ordusunun son aylarda Bab yakınları ve Ezaz’da inşaatına hız verdiği askeri üs ve eğitim kamplarına aktarılacaktır. Daha bu ayın başında Exterîn ile Eqîl Tepesi arasında yapımına başlanan yeni askeri üsler bu yöndeki hazırlıklara işaret. TC, Şehba bölgesini işgal ederek bir yandan Afrin’i kuşatıp Rojava – Kuzey Suriye kantonlarının birleşmesini önlemeye çalışırken, diğer yandan ise bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor. Bunun için bir yanda Şam, Humus ve Halep’ten ‘tahliye’ edilen çeteler Şehba’ya getirilirken, diğer yanda sistematik bir şekilde Suriye’nin dışından Türkmenler buraya taşınıyor. "

Çiçek’in yazısının tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

Öne Çıkanlar