Eş başkanlar hakkındaki adli kontrol şartı kaldırıldı

Eş başkanlar hakkındaki adli kontrol şartı kaldırıldı
Yerlerine kayyım atanan Siirt, Baykan ve Kurtalan belediyesi eş başkanları hakkında açılan davanın ilk duruşmasında eş başkanlar hakkında verilen adli kontrol şartı kaldırıldı.

Yerlerine kayyım atanan Siirt, Baykan ve Kurtalan belediyesi eş başkanları hakkında açılan davanın ilk duruşması Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Helen Işık, Peymandara Turhan, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz, Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanları Baran Akgül, Esmer Baran ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekilli Sıdık Taş’ın yanı sıra HDP il, ilçe örgütleri katıldı.
 
Kimlik tespiti ile başlayan duruşma, iddianamenin okunmasıyla savunmaya geçildi. Akgül, gözaltı döneminde iktidar medyasının servis ettiği "Evinde ele geçirilen ajandada bomba yapım talimatı çıktı" iftirasının iddianamede yer almadığını ve bahsi geçen haberle yargılandığını söyledi. Akgül, iddianamenin iftiralar ile dolu olduğunu söyledi. 
 
‘TAZİYELERE KATILMAK SUÇ DEĞİL’
 
Mezopotamya Ajansı'nın aktarımına göre Kürtçe savunma yapan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık ise, kendilerine yönelik suçlamalara dair somut bir verinin olmadığını belirterek, "İşçi alımındaki durum da böyle. Bu işçiler halen çalışıyor. Kayyım tarafından işten çıkarılanlar mahkeme kararı ile tekrar işe geri döndü. Taziye evi halk için kullanılıyor. Halk için yapılan taziye evlerini kent halkı kullandı. Bunun neresi suç olabilir? Taziyelere gitmemiz de suç konusu yapılmıştır. Biz bu halkın temsilcileri olarak taziyelere katılıyoruz ve katılacağız" dedi. 
 
CLARA ZETKİN PAYLAŞIMI DA DELİL SAYILDI
 
Işık, Clara Zetkinie ilişkin sosyal medyada yaptığı bir paylaşımın da suç delili olarak önlerine konulduğunu söyleyen Işık, "Paylaşım da suç delili olarak önümüze konulmuş. Dosyada Lara kod adı olarak geçilmiş. Bu bile dosyanın nasıl hazırlandığının bir göstergesidir. Clara Zetkin enternasyonalist bir direnişçi onu paylaşmak nasıl suç olabiliyor. Kayyım protestolarına katılmak en doğal hakkımız. Gasp edilen irademizi savunmak için protestolara katıldık. Partimizin tüzüğünde var olan eşbaşkanlığın yasal zemini var. Yaşamın her alanında eş başkanlık bir haktır. Bu suç sayılamaz. Eş başkanlığın suç olduğuna dair verilen bir karar yok" diye konuştu. 
 
Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti,  eş başkanlar hakkında verilen adli kontrol şartının kaldırılması kararını vererek, duruşmayı 20 Ekim tarihine erteledi.

Öne Çıkanlar