Eşine özel kadro veren rektör görevden uzaklaştırıldı

Eşine özel kadro veren rektör görevden uzaklaştırıldı
Eşine özel kadro ilanı yayımlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ı görevinden uzaklaştırdı.

Eşi için açtığı 'adrese teslim' ilanının ardından Yükseöğretim Kurumları (YÖK) tarafından hakkında soruşturma başlatılan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağgörevden uzaklaştırıldı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, "Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu'nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr.Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

    

NE OLMUŞTU?

7 Temmuz'da yayımlanan Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı kadrosu için açılan ilan kriterlerini karşılayan ve başvuran tek kişinin Rektör Bağ'ın eşi Derya Bağ olması tepki çekmişti. Rektör Bağ daha önce de öğretmen olan eşi Derya Bağ’ı, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan naklederek İslami İlimler Enstitüsü’ne ‘enstitü sekreteri’ olarak ataması ile gündeme gelmişti.

Rektör Bağ, o dönemde yaptığı açıklamada "Eşiyle birlikte ilk görev yapacak rektör ben değilim. Benden önce, kuruluşundan beri görev yapan tüm rektörlerin eşleri Pamukkale Üniversitesi’nde çalışıyordu. O zaman normaldi de şimdi mi anormalleşti? O zaman etik sorun yoktu da şimdi mi problem oldu?" ifadelerini kullanmıştı. Ancak YÖK’ün uyarısıyla üniversite tarafından yapılan işlem geri çekilmişti.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar