Eski CHP'li Öztürk Yılmaz yeni parti kuracak

Eski CHP'li Öztürk Yılmaz yeni parti kuracak
CHP'den ihraç edilen Öztürk Yılmaz, yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğunu “Hepimiz Buradayız” sloganıyla duyurdu.

CHP’den ihraç edilen Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz, bugünkü basın toplantısıyla siyaset yelpazesinde merkez noktasında ancak parti içi demokrasiye bağlı yeni bir siyasi parti kurma hazırlığını "Hepimiz Buradayız" sloganıyla kamuoyuna duyurdu.

Amerika’nın Sesi’nden Yıldız Yazıcıoğlu’nun haberine göre Yılmaz, "Hedefimiz sadece klasik bir siyasi parti kurmak değildir. Hedefimiz, Türkiye'de radikal, köklü değişiklikler yapacak bir siyasi partinin ilk adımını atmaktır" dedi.

Öztürk Yılmaz’ın partisinde yer alacak ilk isimler de belli oldu. Yılmaz'ın kuracağı partide eski bakan Abdulhaluk Mehmet Çay ve Prof. Dr. Anıl Çeçen'in yer alacağı belirtildi.

Yılmaz, "Bu oluşumda kimse alt kimlik siyaseti yapamaz. Biz herkesin kimliğine değer veriyoruz. Ama en önemli şey, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır" dedi.

"Bu oluşumun içerisine ırkçılar, faşistler, bölücüler terör sevicileri giremez" diyen Yılmaz "Bizim hedefimiz bireyin özgürleştirilmesi ve devletin kurumsal olarak güçlendirilmesidir. Bugün birey özgür değildir, devlet de güçlü değildir" diye konuştu.

Türkiye’nin üniter yapısını hedef alan tartışmalar yapıldığını da söyleyen Yılmaz, kesinlikle üniter devlet yapısını savunacak bir siyasi çizgide parti olacakları mesajını verdi.

Eski Musul Başkonsolosu da olan Öztürk Yılmaz, CHP Tüzüğüne aykırı eylemleri nedeniyle 2018’de partisinden ihraç edilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar