Eski Irak güzeline de tehdit: Sıradaki sensin

Eski Irak güzeline de tehdit: Sıradaki sensin
Iraklı fotomodel Tare Fares'in, Bağdat'ta uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinin ardından eski Irak Güzeli Şeyma Kasım da sosyal medyada ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

2015 Irak Güzeli Şeyma Kasım, sosyal medya hesabından canlı yayımladığı videoda, telefonuna "Sıradaki sensin" şeklinde bir mesaj geldiğini duyurdu.

Şeyma Kasım, ülkesinde tanınmış bazı kadınların "tavuklar gibi katledilmekle" tehdit edildiğini belirtti.

2,7 milyon takipçisi olan Instagram fenomeni Şeyma Kasım farklı saç modellerinin ve dövmelerinin fotoğraflarını paylaşıyor.

Şeyma Kasım, geçen perşembe günü Bağdat'ta öldürülen fotomodel Tare Fares'i de "şehit" olarak nitelendirdi. 22 yaşındaki eski Bağdat güzeli manken Tara Fares daha önce IŞİD'den ölüm tehditleri almıştı.

Instagram'da 2,8 milyon takipçisi olan Fares, Bağdat'ta kendisini güvende hissetmediği için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de yaşıyor, bazen başkent Bağdat'ı ziyaret ediyordu. Fares cinayeti, son 2 ayda Irak'ta tanınmış kadınların hedef alındığı cinayetlerden sadece biri.

Cinayetten 2 gün önce, insan hakları aktivisti Suad el Ali, Basra'da vurularak öldürülmüştü.

Ağustos ayında ise Fares'in sosyal çevresinden olduğu belirtilen iki ayrı güzellik salonunun sahipleri Rafeef el Yaseri ile Raşha El Hasan, birer hafta arayla evlerinde ölü bulunmuşlardı. Bu cinayetlerin arasında bağlantı olup olmadığı netlik kazanmadı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi ise bu suçların planlı olduğunu sandığını söyledi ve soruşturma emri verdi. (BBC)

Öne Çıkanlar