Evli olduğu erkek tarafından ağır yaralanan kadın, 'can güvenliğim yok'

Evli olduğu erkek tarafından ağır yaralanan kadın, 'can güvenliğim yok'
Eşi Müzeyyen Bulut'u ağır yaralayan, kardeşi Sultan Karabulut’u katleden Doğan Demir kayıplara karışırken, Müzeyyen ve 4 çocuğunun can güvenliği tehlikede.

Batman’ın Çamlıtepe Mahallesi’nde 16 Kasım’da Doğan Demir, dini nikahla evli olduğu eşi Müzeyyen Bulut, 4 çocuğu ve kardeşi Sultan Karabulut’un olduğu eve saldırıda bulundu. Silahla eve giren Demir, Müzeyyen Bulut ve İzmir'den Batman’a kardeşini ziyarete gelen Sultan Karabulut’a (55) ateş etti. Sultan Karabulut olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralan Müzeyyen Bulut ise yoğun bakıma alındı. Tedavinin ardından Bulut, 2 gün önce taburcu edildi.

Olayın ardından kayıplara karışan fail Doğan Demir hala yakalanamamışken, can güvenliği olmayan Müzeyyen Bulut, gidecek bir yeri olmadığı için 4 çocuğuyla birlikte saldırgan Demir’in ailesinin evinde kalmak zorunda kaldı.

'NE KADAR GAYRİ MEŞRU İŞ VARSA YAPIYORLAR'

 Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre saldırıya uğrayan kadınların ailesi, Doğan Demir ve ailesinin Batman’da MHP’ye yakınlığı ile bilinen bir aile olduklarını, aile bireylerinin daha önce cinayet suçu başta olmak üzere uyuşturucu ve silah kaçakçılığından cezaevine girip, bir yıl sonra çıktıklarını belirterek, failin bir an önce yakalanmasını istedi.

Sultan ve Müzeyyen’in kardeşi Melek Sevim, failin ve ailesinin MHP içinde yer alan akrabalarına güvendiğini söyledi. Sevim, "Batman’da zamanında amcası MHP ilçe üyesi olmuştu. Bir suça bulaşsalar, akrabalarının üye olduğu partiyi öne sürüyorlardı. Ailenin neredeyse hepsi sabıkalı. Cinayet işliyorlar bir yıl yatmadan dışarı çıkıyorlar. Daha önce silah kaçakçılığından yakalandığı da oldu. Ama alınıp iki adım ötede akrabalarının adını verip serbest kaldılar. Ne kadar gayri meşru iş varsa yapıyorlar. Bu sefer yakalansa yine bir yıl ya da en fazla 4 yıl içerde kalıp çıkacak" sözleriyle tedirgin olduklarını dile getirdi. 

'17 YILDIR SİSTEMATİK ŞİDDET DEVAM EDİYOR'

Sevim, ablası Müzeyye'nin 17 yıllık evli olduğunu ve bu süre zarfında Demir tarafından sistematik şiddet gördüğünü belirtti. Müzeyyen Bulut’un sürekli ölümle tehdit edildiğini ifade eden Sevim, "Ablamı bir esir olarak tutuyordu. Ablam evlendiği için pişmandı ancak çocukları için katlanıyordu. Ablama, bazen erkek çocuk doğurmadığı gerekçesiyle şiddet uyguluyordu. Ablam, dışarı çıkamaz, bizi görmeye gelemezdi. Biz onun evine gidemezdik. Evine gittiğimiz zaman da şiddete tanık oluyorduk" dedi.

'TEHDİTLE ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ'

Şiddet gören ablası Müzeyyen'nin Demir’den şikayetçi olduğunu söyleyen Sevim, ancak Demir’in tehditlerinden dolayı şikayetlerini geri çekmek zorunda kaldığını anımsattı. Ablasının maruz kaldığı şiddetten dolayı evini terk edip İzmir’e geldiğini anlatan Sevim, "Ancak Batman’da bıraktığı çocukları vardı. En büyük kızı bütün sorumluklar yüklenmişti. Çocukları için tekrar eve döndü. Her karakola şikayete gittiğinde Doğan Demir, bir daha yapmayacağına söz veriyordu. Ancak ertesi gün şiddet artarak devam ediyordu. Demir, şikayetini geri çekmesi için onu ailesini katletmekle tehdit ediyordu. Ablam da kimseye zarar gelmesin diye mecburen şikayetini geri çekiyordu" diye konuştu.

Demir’in 14 yaşındaki kızına da şiddet uyguladığını dile getiren Sevim, şöyle devam etti: "Çünkü Demir, büyük kızını okula göndermek istemiyordu. 12 yaşındaki kızı zorla tesettüre sokmak istiyordu. Kızına sürekli şiddet uyguluyordu. Çocukların televizyon ya da çizgi film izlemesine bile izin vermiyordu."

'AMACI TÜM AİLEYİ KATLETMEKTİ'

Olayın yaşandığı günü anlatan Sevim, şöyle devam etti "Sultan ablam Batman’a taziyeye gitmişti. Sonra İzmir’e dönmeden önce Müzeyyen ablamı görmek istemiş. Yine her zamanki gibi Demir, tartışma çıkarmış, büyük ablama hareketlerde bulunmuş. ‘Sizden birini vuracağım, öldüreceğim’ demiş. Elindeki silahla sürekli evin içinde dolaşmış. Daha sonra evin içindeki tehditleri devam etmiş. Müzeyyen ablama ateş ediyor. Sonra da büyük ablamın kapının arkasında olduğunu görüyor ve ona da ateş ediyor. Ona ‘bak ablanı öldürdüm, için yandı mı?’ demiş. Mermisi kalmadığı için silahın kabzasıyla ablamın başına vuruyor. Eğer mermileri yetseydi o evden çocuklar dahi kimse sağ çıkmayacaktı."

'CAN GÜVENLİKLERİ YOK'

Kadın katliamlarında devletin refleksizliğine tepki gösteren Sevim, "En ufak bir suçta, devlet tüm imkanlarını kullanıyor ancak bir kadın öldürüldüğünde neden aynı hassasiyeti göstermiyor? Fail dışarıda, birçok insanın can güvenliği yok. Demir neden yakalanmıyor? Ablam ve 4 çocuğu tehdit altında. Bir an önce katilin yakalanmasını istiyoruz. Bir kadının daha ölmesini istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Müzzeyen ve Sultan'ın annesi Bahide Bulut da, Demir’in bir an önce yakalanmasını isteyerek, ölen kızının 9 çocuğunun geride kaldığını söyledi. Bulut, "Sürekli Demir’in tehditleriyle yaşıyorduk. Tek isteğim bir an önce yakalanması. Her gün bir kadın katlediliyor. Başka suç işlense hemen cezaevine götürüyorlar. Ama kadınları öldüren katilleri sokağa salıyorlar. Böyle olur mu? Bu devlet midir? Bir kadını öldüren katili ömür boyu cezaevinde tutması gerekiyor" dedi.

Öne Çıkanlar