Evli olduğu kadını katleden Yunus Hamarat 1 buçuk yıl sonra 'taciz' ihbarı üzerine yakalandı

Evli olduğu kadını katleden Yunus Hamarat 1 buçuk yıl sonra 'taciz' ihbarı üzerine yakalandı
İstanbul Silivri'de evli olduğu kadını öldüren ve hapis cezası alınca kaçan fail Yunus Hamarat adlı erkek, 1,5 yıl sonra bir kadının taciz ihbarı üzerine yakalandı.

İstanbul Silivri'de evli olduğu Sarıgül Hamarat'ı öldürüp intihar görüntüsü veren, hakkında açılan davada hapis cezası alınca kaçan Yunus Hamarat isimli erkek ağabeyi İmam Hamarat'ın kimliğiyle 1,5 yıl sonra Muğla’nın Bodrum ilçesinde yakalandı.

DHA'da yer alan habere göre Yunus Hamarat 6 Ağustos günü kendisine ait cip ile Sarıgül Hamarat'ı ormanlık alana götürüp, göğsüne ateş ederek tek kurşunla öldürdü. Ellerini yıkadıktan sonra tabancayı ölen Sarıgül Hamarat'ın eline tutuşturarak bir el ateş ettirdi. Daha sonra da jandarmayı aradı.

TUTUKSUZ YARGILANMASINA KARAR VERİLDİ

Yunus Hamarat, jandarmadaki ifadesinde kadının intihar ettiğini iddia etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın ardından Yunus Hamarat hakkında 'eşini tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. 9 Ocak 2019'da suç vasfının değişebileceği gerekçesiyle Hamarat'ın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Sarıgül Hamarat'ın katledildiği Yunus Hamarat'ın yaptığı telefon görüşmeleri ve WhatsApp yazışmaları ile çözüldü. Mahkeme davayı 10 Kasım 2020 günü karara bağladı. Yunus Hamarat'a müebbet hapis cezası verildi. Hamarat, mahkemenin bu kararının ardından ortadan kayboldu.
POLİS, TACİZ İHBARINA GİDİNCE TESPİT ETTİ

İki gün önce N.T. isimli kadın, 'İmam Hamarat' isimli kişinin kendisini taciz ettiği gerekçesiyle polise suç duyurusunda bulundu. Bodrum Asayiş Büro Amirliği ekipleri taciz şüphelisini yakalamak için bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan çalışmada, taciz şüphelisinin 2018 yılında Sarıgül Hamarat'ı öldüren Yunus Hamarat olduğu ve ağabeyinin kimliğini kullandığı tespit edildi.

Kaçtıktan 18 ay sonra Bodrum'da yakalanan Yunus Hamarat, ağabeyi İmam Hamarat'ın kimliğini kullandığını itiraf etti. Hamarat'ın bir süre önce Bodrum'a geldiği ve inşaat işiyle uğraştığı belirtildi.

Öne Çıkanlar