Fatma Öcalan: Ağabeyimle görüşmek istiyoruz

Fatma Öcalan: Ağabeyimle görüşmek istiyoruz
Ağabeyi Abdullah Öcalan'la 7 yıldır görüşemediğini söyleyen Fatma Öcalan, 'Onunla görüşmek istiyoruz. Herkesin yakınlarıyla görüşme hakkı var, bizim neden yok?' diye sordu.

15 Şubat 1999’da operasyon sonucu yakalanıp Türkiye’ye getrilen PKK Lideri Abdullah Öcalan, 22 yıldır İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tutuluyor. Ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi engellenen Öcalan, 22 yılda 442 kez avukat görüşmesi gerçekleştirebilirken, bir kez de telefon hakkını kullanabildi. En son 25 Mart'ta kesilen telefon görüşmesinden sonra Öcalan'dan haber alınamıyor.

Halfeti’ye bağlı Amara (Ömerli) Mahallesi’nde yaşayan Fatma Öcalan (69) ise 6 Ekim 2014’ten bu yana ağabeyiyle görüştürülmediğini belirtti. Aradan geçen 22 yılda sadece 3 kez açık görüşte ağabeyini gördüğünü belirten Öcalan, imkan verilmesi halinde tekerlekli sandalyeyle gidip ağabeyini görmek istediğini dile getirdi. 

'22 YILDA 3 KEZ GÖRÜŞEBİLDİM'

Ağabeyi ile uzun bir süre görüşemediklerinin altını çizen Öcalan, "1999 yılında tutuklandığında iki gün yemek yiyemedik. Aradan geçen 22 yılda sadece 3 kez açık görüşüne gidebildim. İlk görüşme tarihini hatırlamıyorum. Babam ve annem onu görmeden öldüler. Annem ölmeden önce kendisinden bir fistan istemişti. İlk görüşmemizde ben ona bunu hatırlattım. Bana ‘Yolunu bulamadım, yoksa getirirdim’ dedi. Görüşmelerde hep bana köyü, köydekileri sorar ‘bir olsunlar’ derdi" diye konuştu. 

'ONUN İMRALI'DAN ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUZ'

Ağabeyiyle son görüşmesinin üzerinden 7 yıl geçtiğini dile getiren Öcalan, kendisinden en son kamuoyu baskısı sonucu 25 Mart'ta Urfa Adliyesi’nde yapılan ve yarıda kesilen telefon görüşmesinde haber aldıklarını hatırlattı. Telefon görüşmesinden bu yana hiçbir haber alamadıklarını vurgulayan Öcalan, "Onu, içinde bulunduğu durumu her hatırladığımda hastalıklarım artıyor. İsteğimiz onunla görüşmek. Herkesin yakınları ile görüşme hakkı var. Bizim neden yok? Sadece onunla görüşmek istemiyoruz; Onun İmralı’dan çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
Hastalıklarından kaynaklı artık yürüyemez duruma geldiğini dile getiren Öcalan, devamında şunları söyledi: "Eğer izin verilirse tekerlekli sandalyeyle gidip görüşebilirim.  Ama şu hayatta tek isteğim ölmeden onu köyde görmek. Her gittiğim görüşte kendisi köyden bahsediyordu. Onu burada görürsem mutluluktan ayaklarım iyileşir, yürüyebilirim."

MUHATAP TARTIŞMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorununu dair, "HDP ile çözebiliriz" çıkışı ve siyasette PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ismi etrafında başlayan "muhataplık" tartışmalarına da değinen Fatma Öcalan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hayatı boyunca barışın sağlanması için çabaladı ve hep Meclis’i işaret etti. Sürekli 'Bir çözüm olacaksa Meclis’te olur’ derdi. O ‘Ölen her genç için canım yanıyor, Kürt ya da Türk olması fark etmez’ diyen biridir. O konuştuğu zamanlarda topluma huzur geldi, insanlar ölmedi. O konuşursa yine barış gelir. Barışın gelmesi için biran önce tecrit son bulmalı." (MA)

Öne Çıkanlar