Ferhat Tunç’a verilen hapis cezası onandı

Ferhat Tunç’a verilen hapis cezası onandı
Sanatçı Ferhat Tunç kendisine verilen 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezasına itiraz etmişti, ancak İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını yerinde buldu.

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında verilen 1  yıl 11 ay 12 gün hapis cezası İstanbul Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi tarafından onandı.

Ferhat Tunç hakkında, 2015 ve 2016 yıllarında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla dava açılmış ve bu davada 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Ferhat Tunç'un avukatı, verilen hapis cezasına İstanbul Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi nezdinde itiraz etti, ancak yapılan itiraz, yerel mahkemenin hükmü yerinde görülerek mahkemece esastan reddedildi.

Kararı tepki gösteren Ferhat Tunç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sarfettiği "Şiiri, müziği yasaklayan bir ülkeden sanatçıları ötekileştirmeyen yepyeni bir Türkiye'ye kavuştuk" sözlerini hatırlatarak, "Bu, Erdoğan'ın dünkü sözleri. Bugünse İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, hakkımda "örgüt propagandası" iddiasıyla verilen 2 yıllık hapis cezasını onadı. Şaşırmadım. Halihazırda iktidarın muhalif düşünceye, sanata ve sanatçıya düşmanlığını kollayan bir yargı sistemi olduğunun farkındayız. Hakim, savcı yok; iktidarın muhalif avcıları var. Kırk senedir neden sanat yaptığımın, nasıl yaptığımın farkındayım ve hiçbir karar bu kararlılığımı durduramaz. Böyle kararlar bireysel değil. Hepimizin hakkı, hukuku için daha çok mücadele etmeliyiz." dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar