Firari sanıkların duruşması 8 Kasım'da

Firari sanıkların duruşması 8 Kasım'da
10 Ekim Ankara Katliamı Davası'nda dosyası ayrılan 16 firari sanığın yargılamasına 8 Kasım'da devam edilecek.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası'nda tutuklu 19 sanık için mahkumiyet kararı verilerek, halen yakalanamayan firari 16 sanığın dosyası ayrılmıştı. Firari sanıkların yargılanması için 8 Kasım 2018 tarihine duruşma günü verildi.

10 Ekim Davası Avukat Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Tutuklu 19 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararlarına karşı verilen cezaların düşük olması sebebiyle sanıkların aleyhine olarak Ankara Bölge Adliye Mahkemesine istinaf başvurusunda bulunulmuş olup, katliam yargılamasının bir ayağı istinaf mahkemesinde sürmektedir" denildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından firari sanıkların ayrılan dosyası için 8 Kasım 2018 tarihine duruşma günü verildiği belirtilen açıklamada, ayrılan dosya ile 10 Ekim Ankara Katliamı davasının ikinci ayağının da 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ettiği aktarıldı. Kamu görevlileri dahil, bütün sorumluların yargılanması için adalet mücadelesinin süreceği belirtilen açıklamada, "Çok sayıdaki kanıt ve belgeye karşın devletin sorumluluğunun görmezden gelinmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz. Yapmış olduğumuz suç duyuruları, karara ilişkin itiraz yolları ve devam eden yargılama üzerinden adalet ısrarımız sürmektedir" denildi.

Firari sanıkların isimleri şöyle; İlhami Balı, Savaş Yıldız, Edremit Türe, Deniz Büyükçelebi, Yakup Selağzı, Kasım Dere, Nusret Yılmaz, Mustafa Delibaşlar, Walentine Slobodjanjuk, Muhammed Zana Alkan, Ömer Deniz Dündar, Cebrail Kaya, Ahmet Güneş, Kenan Kutval, Bayram Yıldız, Hasan Hüseyin Uğur.

 

Öne Çıkanlar