Gergerlioğlu'ndan Altındağ'da saldırıya uğrayan aileye ziyaret: Çocuklar ağır travma yaşamış

Gergerlioğlu'ndan Altındağ'da saldırıya uğrayan aileye ziyaret: Çocuklar ağır travma yaşamış
'Araba içinde linç edilmeye çalışılmış aile. 4 çocuğun babası hem evsiz hem işsiz kalmış.'

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkta iki grup arasında yaşanan kavgada bıçakla yaralanan Emirhan Yalçın'ın (18) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi sonrası mahallede toplanan yüzlerce kişi "tekbir" sesleriyle Suriyelilerin ev ve iş yerlerine saldırmış, içinde çocukların da olduğu çok sayıda insan yaralanmıştı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ırkçı saldırıya uğrayan Suriyeli ailelerden birini ziyaret etti. Çocuklarla fotoğraf paylaşan Gergerlioğlu "Ankara, Altındağ'da saldırıya uğrayan Suriyeli aileyi ziyaret ettik. Araba içinde linç edilmeye çalışılmış aile. 4 çocuğun babası hem evsiz hem işsiz kalmış. Çocuklar ağır bir travma yaşamış ve çok korkmuş. Medyada kanlar içinde fotosu çıkan küçük İbrahim'in alnında 2 kesik var" diye yazdı.

Gergerlioğlu, "Irkçı saldırıya uğrayan Suriyeli ailenin bir aylık bebeği Z.A’nin de vücuduna cam kırıkları batmış. Nefret kötüdür yapmadık kötülük bırakmaz bu çocukların ne günahı var? Allah ayrımcılıktan her kesi uzak tutsun" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar