Gezi anmasında gözaltına alınanlara polis şiddeti

Gezi anmasında gözaltına alınanlara polis şiddeti
Gezi Direnişi anmasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Selim Doğan Koç ve Mahmut Demir, polislerin şiddet ve hakaretine maruz kaldıklarını belirtti.

Gezi Direnişi’nin 8’inci yılında Ethem Sarısülük’ün vurulduğu Ankara Güvenpark'ta 1 Haziran'da yapılan açıklamada 9 kişi polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındıkları günün akşamında serbest bırakılanlar, polis şiddetine maruz kaldıklarını aktardı. 

DARP RAPORA İŞLENMEDİ

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) üyesi Selim Doğan Koç, polislerin orantısız güç kullandığını söyledi. Koç, "Neden saldırdıklarını idrak edemeden biber gazı attılar. 3 polis tarafından yumruklarla yere yatırıldım, tekme ve küfürlere maruz kaldım. Ters kelepçe takıp, paramız ve telefonumuz ne varsa aldılar. Bizi gözaltı arabasına bindirdikten sonra da kelepçelerimizi sıkarak sözlü saldırıda bulundular" dedi.

Polisin suratına ve göğsüne tekme attığını aktaran Koç, şunları söyledi: "Hastanede doktor, polisler muayene odasındayken şikayetlerimi sordu. Ben de polis oradayken bir bilgi vermeyeceğimi söyledim. Polis çıktıktan sonra aldığım darbeleri gösterdim. Ama raporuma bunları işlemedi. Emniyete gittiğimizde avukatımla bu durumu paylaştım. Oraya gittiğimizde doktorun polisle iş birliği içerisinde olduğunu öğrendik. Çünkü ağır yaralamaya teşebbüs vardı ve bunu doktor görmezden geldi. Uygulamalar keyfi olarak sürdü."

Koç, yaşanan baskı ve eşitsizliklere karşı "birleşik mücadele" çağrısı yaparak, "Mücadelemiz tüm halkların mücadelesidir. Demokratik hak ve taleplerimiz üzerinden mücadelemizi yükselteceğiz" dedi.

GÖZE BİBER GAZI  

Karala üyesi Mahmut Demir ise, gözaltına alındığı sırada gözlerine biber gazı sıkıldığını ve yere yatırıldığını ifade etti. Biber gazından kaynaklı göremediğini ve kafasını direğe vurduğunu kaydeden Demir, "Küfredip, vurarak gözaltı aracının içerisine attılar. Hastaneye götürdüklerinde darp raporu aldık. 3 kişiyi aramak için bir orduyla geldiler. Direndiğimizi gördüklerinde arama yapmaktan vazgeçtiler. İfade için emniyete götürdüklerinde ifade vermeyeceğimizi belirttik çünkü biz bir suç işlemedik" ifadelerini kullandı. 

"Devlet zihniyetinin değişmiyor, varlığını işkence üzerine kurmuş" diyen Demir, şöyle devam etti: "Bunu Gezi’de fazlasıyla gördük. Gezi’deki insanların direnişinin devam etmemesi için şu an en ufak bir eyleme saldırıyorlar. İnsanlar sokağa çıkmasın, haklarını aramasın, özgürlük istemesin istiyorlar. Direnmeye devam edeceğiz. Çünkü biz direnmediğimiz sürece bunun katbekat daha fazlasını yaşayacağız. Tek çıkar yolumuz örgütlü bir mücadele" diye belirtti. (MA)
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar